Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Zeven foto’s heeft Herman Wigbels in Ommen gemaakt in 1965 met als bijschrift ‘situatie dodenkruispunt’. Op bewegwijzeringsborden op het kruispunt zien we o.a. staan: Meppel 31; Hoogeveen 27 en Vilsteren 3, maar ook een waarschuwingsbord met de tekst ‘LET OP NIEUWE WEG’. Op twee van de zes foto’s staan deze twee mannen, maar de achtergrond wijkt af van de andere vijf foto’s (stalen frame i.p.v. kruispunt). We zijn er daarom niet zeker van dat deze twee foto’s betrekking hebben op de ‘situatie dodenkruispunt’. Wie heeft meer informatie voor ons, zoals wie zijn de beide mannen en waar is de foto gemaakt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 71 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Lex van der Chijs voor de informatie over het zoekplaatje GW0038 (week 40, foto van zangclubje v/d Nederlandse vereniging van Huisvrouwen): “De mevr. staand naast mevr. Mantingh is mijn reeds lang geleden overleden moeder Ciel Koemans (echtgenote van Sierd Jan van der Chijs)”.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_57675, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

Lees ook

Belastingdienst waarschuwt voor valse berichten

Internetcriminelen opereren uit naam van de Belastingdienst via e-mail, whatsapp en sms REGIO – Steeds …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.