Home / / Week van de Amateurkunst Dalfsen: ‘Een overweldigend succes’

Week van de Amateurkunst Dalfsen: ‘Een overweldigend succes’

REGIO – Met het Thema ‘Anders dan Anders’, was de Week van de Amateurkunst dit jaar anders dan anders. Hoewel het coronavirus het evenement behoorlijk op de schop gooide, leidde dit er niet toe dat het publiek thuisbleef.

Foto: Winnend kunstwerk ‘Schilderij van het Land van Dalfsen’ van Gerlinde Hovenga

Integendeel, het weer was prachtig en veel mensen gingen erop uit om op 1,5 m afstand te genieten van de diversiteit van amateurkunst die in de gemeente Dalfsen werd gepresenteerd. Van een klassiek concert in de Grote Kerk in Nieuwleusen, tot een improvisatiedans in Het Dalfser Kunstlokaal en exposities in tuinen, KUNSTGREEP middagen voor kinderen en diverse workshops. Er was van alles te doen en te bezoeken.

Kunstwedstrijd

Met haar werk ‘Schilderij van het Land van Dalfsen’ werd Gerlinde Hovenga uitgeroepen tot winnaar van de kunstwedstijd met het thema ‘Land van Dalfsen’. Zij werd door een jury uit ruim 20 inzendingen gekozen als winnaar. Inmiddels vormen alle werken een expositie die nog enkele weken in de bibliotheek in De Spil te zien zijn.

WAK Livestream

De 4 WAK Livestreamuitzendingen vanuit De Spil, De Mozaïek, De Stoomfabriek en Trefkoele+ waren de parels van deze WAK- editie. Online kon er naar dit programma gekeken worden, waar lokale kunstbeoefenaars centraal stonden. De organisatie is trots op deze uitzendingen, die veelvuldig bekeken zijn en die ook nu nog steeds teruggekeken kunnen worden via YOUTUBE ‘playlist WAKDalfsen 2020’. Online is er een overzicht gecreëerd van Amateurkunst in de gemeente Dalfsen.

 

Lees ook

Zwembaden De Meule en Gerner openen 1 mei de deuren

Openluchtzwembaden gemeente Dalfsen beperkt openen vanaf 1 mei DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 1 mei gaan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.