Home / / ‘We hebben de molen winterklaar weggezet’

‘We hebben de molen winterklaar weggezet’

OMMEN – Via Anton Wolters kwam hij bij de Ommer molens terecht. Pensionaris en molenaar in opleiding, Gert Hengelaar woonachtig in Arnhem. Hij bezoekt diverse molens en zet de molens aan onder verantwoordelijkheid van de molenaar.

Foto: Gert Hengelaar

“Als geboren Ommer wilde ik natuurlijk graag in Ommen oefenen”, vertelt Gert. “Diverse keren maakte ik praatjes op de molens in Ommen. Zo ook met molenaar Gerrit van Harten en in overleg kon ik op woensdag 14 oktober een dag (mee)draaien op molen Den Oord. Er was een wat rare wind, noordoost kracht 2-3. Maar meer dan genoeg om de wieken met volle zeilen te laten draaien. Het leuke van een stellingmolen is dat je beneden altijd mensen ziet kijken naar de molen. Het blijft een mooi gezicht, dat draaien van die wieken. Dus onder toezicht van Gerrit heb ik de molen opgezeild en ik kreeg op zeer kundige wijze advies. Mooi was ook dat hij het mijzelf liet uitzoeken.”

Op deze eerste draaidag in Ommen op Den Oord bleek dat molenaar Gerrit van Harten – toeval of niet – na twaalf jaar, zijn allerlaatste draaidag beleefde. “Den Oord is een prachtige molen op een mooie plek, met mooie verhalen. Gerrit vertelde me de talloze verhalen. We hebben de molen winterklaar weggezet. Dit jaar draait de molen niet meer met Gerrit. En volgend jaar ook niet meer. Zelf vond ik het werkelijk prachtig om op mijn eerste dag in Ommen – met Gerrit op zijn laatste dag op Den Oord – te mogen draaien”, aldus Hengelaar.

 

 

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.