Home / / Vrijwilligers voor het Taalpunt gezocht

Vrijwilligers voor het Taalpunt gezocht

OMMEN – In het Taalpunt van Ommen (maar ook van Olst-Wijhe en Raalte) wordt dagelijks met veel energie gewerkt om iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal, op weg te helpen.

Of het nu gaat om spreken, lezen of schrijven: tientallen vrijwilligers staan klaar om anderen te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. Ook in het tijdperk van coronabeperkende maatregelen gaat dit werk onder veilige omstandigheden door. Er zijn veel zogenaamde taalvragers en de taalpunten kunnen hierbij een extra handje hulp gebruiken.

In de taalpunten werken tientallen vrijwilligers wekelijks een uur aan het begeleiden van deelnemers. Ze helpen mensen die hier geboren zijn, of uit een ander land komen. De taalvrijwilligers leren over andere culturen, ontdekken nieuwe verhalen en krijgen veel voldoening van de successen die gevierd worden met de deelnemers. En de deelnemers ontwikkelen hun spreekvaardigheid en leren beter lezen en schrijven in de Nederlandse taal. De vrijwilligers doen hun werk in en vanuit de bibliotheek.

Dankbare taak

Een vrijwilliger in het Taalpunt hoeft geen docent te zijn. Iedereen kan een ander helpen, door een uurtje per week van zijn tijd te geven. Het Taalpunt biedt goede ondersteunende materialen, zodat elke vrijwilliger een ander kan helpen te leren lezen en schrijven en spreken in de Nederlandse taal.

De afgelopen tijd zijn veel mensen geholpen met het ontwikkelen van basisvaardigheden. Naast taal zijn dat andere vaardigheden die nodig zijn om mee te doen in de maatschappij, zoals rekenen, omgaan met een computer, persoonlijke financiën en communicatie met de overheid. Het Taalpunt ondersteunt alle vrijwilligers met adviezen, materialen en goede tips om mensen zo goed mogelijk en op maat te helpen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden of meer informatie opvragen via taalpuntommen@bibliotheeksalland.nl.

 

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.