Home / / Vragen LPO over fietspad Stuwepad Vilsteren

Vragen LPO over fietspad Stuwepad Vilsteren

OMMEN – De Lokale Partij Ommen stelt in de raadsvergadering van donderdag 22 oktober a.s. vragen over de verbreding van het fietspad Stuwepad in Vilsteren. De LPO is benieuwd naar de voortgang van het proces.

Foto: Ter illustratie (archief)

In de raadsvergadering van 7 november 2019 diende de LPO al een motie in betreffende de verbreding van het Stuwepad, die motie werd met een ruime meerderheid aangenomen. In deze motie wordt al gesproken over de noodzaak gezien de drukte op dit fietspad en de toename van het aantal elektrische fietsen. Ook voor mensen met een duo-fiets, scootmobiel of rolstoelfiets is dit fietspad momenteel te smal. Elkaar passeren levert problemen op met alle gevolgen van dien.

In de motie wordt verzocht om voor de kadernota 2021 te komen met een plan van aanpak, inclusief tijdsplanning, kosten en mogelijke dekking. Normaal gesproken was de kadernota voor 2021 aan de orde gekomen in de raadsvergadering van juni 2020. Door alle beperkingen rondom de coronapandemie konden grote beleidsstukken logischerwijs beperkter worden besproken. Toch wil de LPO nogmaals aandacht vragen voor het probleem, zodat het meegenomen kan worden in de definitieve begroting voor 2021. De Lokale Partij zet zich in voor aanpak van fietspaden in het algemeen, maar zeker ook voor de fietspaden in het buitengebied en vindt nog steeds dat een verbreding van o.a. dit fietspad past bij een toeristische gemeente en zal de wethouder vragen naar de stand van zaken en vragen om een voortvarende aanpak.

Lees ook

Zo vlogen de duiven

DALFSEN – Zaterdag 1 mei wederom een vitessevlucht voor de leden van PV De Vechtvogels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.