Home / / Voorkeur voor Kievitstraat als fietsverbinding tunnel

Voorkeur voor Kievitstraat als fietsverbinding tunnel

OMMEN – Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, wordt de Kievitstraat de fietsverbinding met de nieuwe fietstunnel onder de N48 en de Hessenweg West.

Daarmee sluit het gemeentebestuur aan bij de meerderheid van de klankbordgroep fietsverbinding Dante. Bewoners van de Kievitstraat keren zich tegen deze plannen. Ze verwachten overlast door grote groepen middelbare scholieren, die door de woonwijk zullen komen. Daarom willen de Kievitstraatbewoners dat er wordt gekozen voor een omleidingstracé vanaf de tunnel langs het Ommerkanaal naar de Balkerweg. Donderdag 8 oktober wordt het collegevoorstel behandeld in de raadscommissie.

Als onderdeel van de Vechtdalverbindingen wordt door de provincie Overijssel een fietstunnel gerealiseerd in de N48 om het buitengebied Varsen een ontsluiting te geven richting het centrum van Ommen. De fietstunnel ligt tussen de Hessenweg West en het nu nog onverharde Broekdijkje. De gemeente Ommen is verantwoordelijk voor een goede aansluiting van de tunnel. Het creëren van een extra fietsverbinding oost-west over de Kievitstraat wordt gezien als een aanvulling voor de fietsverbindingen in Ommen. De fietsverbinding Dante wordt de noordelijke aantakking op de snelfietsroute Zwolle-Hardenberg. Naast dat de verbinding invulling geeft aan de ‘school-thuis route’ tussen de richting Dalfsen/Oudleusen en het Vechtdal College, wordt de route geschikt gemaakt om in de toekomst aan te sluiten op de snelfietsroute Zwolle-Hardenberg.

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.