Home / / Voetbal Ommen

Voetbal Ommen

Lemele nog zonder puntverlies, na krappe zege op Daarle

LEMELE – Sportclub Lemele lijkt een abonnement te hebben afgesloten op zeges met de eindstand 3-0. Gaat lekker daar op Zandeinde. Wind in de rug. Of, zo ze dat tegenwoordig noemen, de ploeg zit in een flow. Met Daarle op bezoek lijkt op voorhand de droom nog een week voort te duren. De gasten hebben nog geen kleur op de wangen en zijn met DRC ’12 de enige twee clubs die nog niet van de hatelijke nul af zijn. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Daarle op Zandeinde het eerste punt, laat staan drie vergaard. Maar in het huwelijk en in de voetbalsport laat niets zich voorspellen. Een 1 op het denkbeeldige totoformulier. Het karwei moet geklaard worden op het jofele kunstmatje van sportclub Lemele, echter zonder de steun van het hondstrouwe thuispubliek.
Trainer Mats Timmerman keek na negentig minuten en een beetje tevreden terug op de match. Geen 3-0 dit keer, maar 1-0. “Toch een compliment aan de ploeg. Het was kil en praktisch zonder publiek. Geen entourage en toch winnen. We waren deze keer wat slordig in de afwerking, maar hebben heel, heel weinig weggegeven. Jelmer Kleinjan zorgde al vroeg in de wedstrijd voor 1-0. We lieten verschillende kansen op 2-0 liggen en dan blijft het toch uitkijken. Er hoeft maar een balletje verkeerd te vallen en het staat gelijk. Maar we bleven gedisciplineerd verdedigen.” Een krappe zege voor de Zandeinde, met als opvallend detail dat doelman Ruan Weelink voor de vierde keer in successie de trieste gang naar het net bespaard is gebleven.
Zaterdag speelt sportclub Lemele uit. Op sportcomplex de Riet in Almelo is DRC ’12 om half drie de te kloppen ploeg.
Stand 4F: Lemele 4-12, Achilles ’12 3-9, Juventa ’12 4-9, SVV ’56 3-7, MVV ’69 3-6, ATC ’65 4-6, Tubantia 4-4, Daarlerveen 2-3, Heracles 4-3 (8-13), BZSV de Blauwwitters 4-3 (5-24), OVC ’21 4-2, DRC ’12 2-0 en Daarle 3-0.

Nostalgisch tenue is niet het klavertje vier voor OVC ’21

OMMEN – Net als elders spookbeelden op Westbroek, waar OVC ’21 zonder publiek de strijd aan moest met ATC ’65. Het spreekwoordelijke ‘voor anderhalf man en een paardenkop’, komt met de week dichter bij de waarheid. Ja, ja, de verslaggever weet, anderhalf man bestaat niet en het is paardenhoofd en niet paardenkop, maar ter zake. Voetbal zonder publiek is waardeloos. Het is als alcoholvrij bier. Barcelona zonder Messi. Ommen zonder zijn wonderschone Vecht. Een slap aftreksel. Maar goed, het is eventjes niet anders. Het coronavirus is ook voor het amateurvoetbal spelbreker. Het is voor de thuisclub zaak na drie duels eindelijk de volle buit te pakken. De equipe van Freek Goeree was gul en toegeeflijk voor SVV ’56, kreeg een les doelmatigheid van Lemele en liet de zege in blessuretijd glippen tegen Tubantia. De eerste driepunter als zaterdagclub is na drie duels nog altijd niet daar. Om dat tegen ATC ’65 voor elkaar te boksen is op voorhand geen sinecure. Naar verluidt heeft trainer Rutger Voshaar een aardig ploegje op de been gebracht, maar het probleem zit ‘m net als bij de thuisclub is het doorbijten. Kansen creëren is een, kansen benutten een compleet ander verhaal.
De spelersgroep kreeg voor de wedstrijd een nostalgisch tenue uitgereikt, met een knipoog naar het oude OVC. Een magisch wit shirt met boord en knoopjes inclusief de karakteristieke V. Helaas bracht de nieuwe outfit, welke verwijst naar het honderdjarig bestaan volgend jaar april, geen geluk. De bezoekers uit Hengelo weigerden net als scheidsrechter Frans Rigterink mee te werken aan een fijne middag, ondanks het hondenweer. Als na de hervatting centrale verdediger Robin Meijerink een duel aangaat in de eigen zestien gebeurt dat te robuust naar de zijn van Rigterink. Na een scherp fluitsignaal en een vingerwijzing naar de stip mag Jasper Fabels vrij aanleggen vanaf elf meter en faalt niet. Damon Nouri maakt even later gelijk, maar als even later Dennis ter Burg te kort terugspeelt op doelman Ronde profiteert Fabels opnieuw. De 1-2 blijft staan tot het laatste fluitsignaal.
“Ongelukkige nederlaag”, vond tweede trainer Joost Meijerink. “Die strafschop was onterecht. Robin is een sterke vent en zijn tegenstander valt na een correcte schouderduw. De scheidsrechter zag het anders vertelde hij na afloop. Niks aan te doen. Dan botsen Floris Mensinga en Robin Meijerink op elkaar en moeten er allebei geblesseerd af. Domme pech. En die 1-2 was een inschattingsfout. Kan gebeuren. We hebben hard gestreden en gewerkt tegen een uitstekende tegenstander. Ik vond het de beste ploeg die we tot nu toe getroffen hebben.”
OVC ’21 reist zaterdag af naar Almelo. Vanaf 14.30 uur staat de ploeg van Freek Goeree tegenover AVC Heracles.
Stand 4F: Lemele 4-12, Achilles ’12 3-9, Juventa ’12 4-9, SVV ’56 3-7, MVV ’69 3-6, ATC ’65 4-6, Tubantia 4-4, Daarlerveen 2-3, Heracles 4-3 (8-13), BZSV de Blauwwitters 4-3 (5-24), OVC ’21 4-2, DRC ’12 2-0 en Daarle 3-0.

OZC geeft na rust gas en walst over BSVV

BOVENSMILDE – OZC en ZZVV maakten dinsdag onder erbarmelijke weersomstandigheden, een kille avond met veel regen, een spektakelstuk van de inhaalwedstrijd. Op Westbroek kwam de thuisclub twee keer voor (1-0, Niel Koggel) en 3-2 (twee goals van Rik-Jan de Groot). Op 3-5 leek de pot gespeeld, maar in de slotfase peurde de ploeg van Martijn Berger via Levi Mugabe en wederom De Groot toch nog een puntje uit dit inhaalduel.
Zaterdag ging de reis naar Bovensmilde, een vlekje aan de Drentse hoofdvaart langs de oude rijksweg van Smilde en Assen. Op het lokale sportpark, met de niet al te originele naam De Spil moest de formatie van Berger de krachten meten met BSVV. Op basis van het recente verleden kun je stellen dat de thuisclub per definitie bivakkeert in de onderste regionen van de derde klasse. Daarvoor was het een club om rekening mee te houden in de vierde klasse. Te groot voor servet, te klein voor tafellaken, iets in die geest. Wil je het positief benaderen, en waarom zouden we dat niet doen, dan kun je stellen dat het knap is dat zo’n nietig plaatsje een derdeklasser op de been brengt. Petje af. Alle lof. Het coronavirus sloeg een fikse deuk in het weerstandvermogen van de geelhemden, maar met respect, als OZC deze jaargang een woordje wil meespreken in 3D, dan moet er gewonnen worden op de Bovensmilder Spil. Niets mee, niets minder.
Zo gezegd, zo gedaan. 0-4. Duidelijke cijfers. In het Drentse kanaaldorp viel voor de onderbreking weinig te genieten, maar de thee had een stimulerende werking. OZC schakelde bij en nam razendsnel afstand van BSVV. De jonge Levi Mugabe rond een voorzet van Jesse de Lange af en heeft de smaak te pakken. Amper drie minuten later concentreren de festiviteiten zich opnieuw rond de op links geposteerde aanvaller. BSVV zet hier hoegenaamd niets tegenover. Het is niet meer de vraag of OZC wint, alleen met welke cijfers. Het wordt een vierklapper. Nu is de hoofdrol weggelegd voor Rik Jan de Groot, die eerst een penalty mag verzilveren, nadat Mugabe onderuit wordt getrokken in ‘de rode zone’. De goalgetter van de geelhemden weet in het nog prille seizoen het net prima te vinden en schiet in de slotfase vanuit een vrije trap snoeihard raak. Trainer Berger was na afloop tevreden. “In de eerste helft waren we nog wat onrustig. Gingen we te snel en te gejaagd op zoek naar de 1-0. Het slechte veld hielp in dat opzicht ook niet mee. Na rust ging dat stukken beter.”

Stand 3D Noord: Nieuwleusen 4-9 (7-1), Hoogeveen 4-9 (8-5), Lutten 4-9 (10-8), ZZVV 4-7 (17-8), OZC 4-7 (13-8), Hollandscheveld 3-6, SCD ’83 4-4 (8-10), CSVC 4-4 (4-6), BSVV 4-4 (5-13), Klazienaveen 2-3 Fit Boys 3-3, Avereest 4-3, Vitesse ’63 2-2 en SVN ’69 4-1.
Zaterdag krijgt OZC SVN ’69 op bezoek. De wedstrijd op Westbroek begint om half drie.

Vilsteren laat zege in de slotfase glippen

LELYSTAD – ‘Onbekend maakt onbemind’, luidt een welbekend spreekwoord. Kijken we naar klasse 5E Oost van het zondagvoetbal, dan is Batavia ’90 de grote onbekende voor voetbalclub Vilsteren. Weinig tot geen info op voetbaloost.nl noch op de clubsite, waar alleen de zaterdagafdeling lijkt te bestaan. Het zondag segment van Batavia ’90 wordt doodgezwegen en lijkt een ondergeschoven kindje bij de club uit Lelystad, voortgekomen nadat Zuiderzeevogels en Stator in het gedenkwaardige jaar 1990 besloten verder
samen op te trekken. Het enige wat je vooraf kunt stellen is dat je beter kunt winnen, anders wacht een lange terugreis vol chagrijn en gemopper door die monotone, vlakke en eindeloze Flevopolder. Niet verloren, maar toch een beetje balen deed aanvoerder Jelle Niens wel. “Twee keer een voorsprong weggeven en de gelijkmaker valt een paar minuten voor het eind. Verder een leuke pot, alleen de ambiance zonder toeschouwers is minder. Batavia was een sportieve tegenstander. Hun veldspel is heel aardig. Ze hebben een aantal zaalvoetballers in de gelederen en scoren makkelijk, maar ze geven achterin veel weg. Daar hadden we van moeten profiteren.” In de Flevopolder schiet Niens Vilsteren vanaf elf meter op voorsprong.
Beetje makkelijk gegeven vond de captain van Vilsteren. “Sven Koggel bleef met zijn veter haken in de schoen van een tegenstander en kwam te vallen.” Stijn Niens zorgt daarna vlot voor 0-2, maar die wordt even later in enkele minuten tijd geëgaliseerd. “De 1-2 was een vanuit een benutte strafschop.
Ook makkelijk gegeven. Een goedmakertje? Misschien wel.” Toch gaat Vilsteren met een voordelige marge richting thee als Sven Koggel zijn ‘glow in the dark’ muiltjes inwijdt met zijn eerste competitiegoal in dit prille seizoen. Na rust dringt Batavia ’90 aan en laat Nick Hendriks zien dat hij geen vliegen staat te vangen in het doel. Vilsteren krijgt ruimte, maar profiteert niet en dat breekt de ploeg in de slotfase op, 3-3. “Jammer, we
hadden het eerder af kunnen maken”, treurt Niens. We eindigen positief: die verre reis naar Lelystad is in ieder geval achter de rug.

Stand 5E: Terwolde 3-9, Epse 4-9, Sallandia 2-6 (14-1), CCW ’16 2-6 (5-1), Voorst 4-6 (4-8), Go-Ahead 4-6 (7-12), Batavia ’90 3-4, Vilsteren 4-4 (7-8), Mariënheem 4-4 (6-12), Wissel 3-3, V&L 4-1 en Wesepe 3-0. Het halverwege gestaakte duel Wissel-Sallandia 1-0 is niet in de stand opgenomen.
Vilsteren heeft zondag geen competitieverplichting.

Levi Mugabe, hier in actie in de inhaalwedstrijd tegen ZZVV, scoorde twee keer in Bovensmilde

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.