Home / Nieuws / Vilsteren laat zege in de slotfase glippen

Vilsteren laat zege in de slotfase glippen

LELYSTAD – ‘Onbekend maakt onbemind’, luidt een welbekend spreekwoord. Kijken we naar klasse 5E Oost van het zondagvoetbal, dan is Batavia ’90 de grote onbekende voor voetbalclub Vilsteren. Weinig tot geen info op voetbaloost.nl noch op de clubsite, waar alleen de zaterdagafdeling lijkt te bestaan. Het zondag segment van Batavia ’90 wordt doodgezwegen en lijkt een
ondergeschoven kindje bij de club uit Lelystad, voortgekomen nadat Zuiderzeevogels en Stator in het gedenkwaardige jaar 1990 besloten verder samen op te trekken.

Foto: Archief

Het enige wat je vooraf kunt stellen is dat je beter kunt winnen, anders wacht een lange terugreis vol chagrijn en gemopper door die monotone, vlakke en eindeloze Flevopolder.
Niet verloren, maar toch een beetje balen deed aanvoerder Jelle Niens wel. “Twee keer een voorsprong weggeven en de gelijkmaker valt een paar minuten voor het eind. Verder een leuke pot, alleen de ambiance zonder toeschouwers is minder. Batavia was een sportieve tegenstander. Hun veldspel is heel aardig. Ze hebben een aantal zaalvoetballers in de gelederen en scoren
makkelijk, maar ze geven achterin veel weg. Daar hadden we van moeten profiteren.”

In de Flevopolder schiet Niens Vilsteren vanaf elf meter op voorsprong. Beetje makkelijk gegeven vond de captain van Vilsteren. “Sven Koggel bleef met zijn veter haken in de schoen van een tegenstander en kwam te vallen.” Stijn Niens zorgt daarna vlot voor 0-2, maar die wordt even later in enkele minuten tijd geëgaliseerd. “De 1-2 was een vanuit een benutte strafschop. Ook makkelijk gegeven. Een goedmakertje? Misschien wel.” Toch gaat Vilsteren met een voordelige marge richting thee als Sven Koggel zijn ‘glow in the dark’ muiltjes inwijdt met zijn eerste competitiegoal in dit prille seizoen.

Na rust dringt Batavia ’90 aan en laat Nick Hendriks zien dat hij geen vliegen staat te vangen in het doel. Vilsteren krijgt ruimte, maar profiteert niet en dat breekt de ploeg in de slotfase op, 3-3. “Jammer, we hadden het eerder af kunnen maken”, treurt Niens. We eindige positief: die verre reis naar Lelystad is in ieder geval achter de rug. Vilsteren heeft zondag geen competitieverplichting.

Stand 5E: Terwolde 3-9, Epse 4-9, Sallandia 2-6 (14-1), CCW ’16 2-6 (5-1), Voorst 4-6 (4-8), Go-Ahead 4-6 (7-12), Batavia ’90 3-4, Vilsteren 4-4 (7-8), Mariënheem 4-4 (6-12), Wissel 3-3, V&L 4-1 en Wesepe 3-0.

*Het halverwege gestaakte duel Wissel-Sallandia 1-0 is niet in de stand opgenomen.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.