Home / / Verras een mantelzorger

Verras een mantelzorger

DALFSEN – Op 10 november is het in heel Nederland de Dag van de Mantelzorg. Deze dag is speciaal voor mantelzorgers omdat zij zoveel betekenen voor hun partner, kind, buurman, ouder, kennis of vriendin.

Omdat er rekening gehouden wordt met alle maatregelen rondom het coronavirus, is dit jaar besloten geen bijeenkomsten voor mantelzorgers te houden rondom de Dag van de Mantelzorg. Wél worden er maximaal 500 mantelzorgers vanaf 18 jaar – woonachtig in de gemeente Dalfsen óf zorgend voor iemand uit de gemeente Dalfsen – thuis verrast met een attentie.

Mantelzorgers kunnen zichzelf aanmelden of aangemeld worden door iemand anders op de website van Saam Welzijn. Rond 10 november brengen vrijwilligers de attentie langs. Woont de mantelzorger niet in de gemeente Dalfsen, maar zorgt hij/zij wel voor iemand uit de gemeente, dan wordt de attentie op dat adres in Dalfsen bezorgd. Mocht het niet mogelijk zijn de attentie digitaal aan te vragen, dan kan dit via één van de Infopunten in De Mozaïek (Lemelerveld), Trefkoele+ (Dalfsen), de Spil (Nieuwleusen), Wiekelaar (Oudleusen), Anjerpunt (Hoonhorst). Voor vragen kan contact opgenomen worden met met Ilja Bomers (mantelzorgteam Saam Welzijn) op i.bomers@saamwelzijn.nl of telefonisch op 06-19218070 De organisatie van de Dag van de Mantelzorg, namens de gemeente Dalfsen, is in handen van: Werkgroep Mantelzorg Nieuwleusen, Werkgroep Mantelzorg Dalfsen, Werkgroep Mantelzorg Lemelerveld, Zorgspectrum Het Zand locatie Hulstkampen, Zorgcentrum Rosengaerde, ZGR Brugstede en Saam Welzijn (mantelzorgteam). De verrassingstasjes worden mede mogelijk gemaakt door een aantal winkeliers en ondernemers uit de gemeente Dalfsen, MantelzorgNL, Bordjevol, Huppla.

www.saamwelzijn.nl/verrassing-voor-mantelzorgers

Lees ook

Wet Voorkeursrecht gemeenten op gronden Dalfsen Noord

DALFSEN – Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen hebben op 30 maart 2021 besloten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.