Home / / Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Uit Hei en Dennen: Beetje dom

Het ligt voor de hand een terugblik te werpen op de Oranje soap van vorige week. Wat ik van hun reisje Griekenland met code geel vond? Niets, ik hoorde het en dacht: “Wat een strak plan om nu het regeringsvliegtuig te pakken en gerieflijk naar Athene te vliegen.” WA moest toch nog wat vlieguren bij spijkeren en het kolossale huis aan zee met zon, boot en personeel was op hun komst voorbereid. Ik was niet verrast dat ze daar naar toe reisden. Kom op, het staat daar klaar voor hen en na alle corona bezoekjes aan volk en vaderland was men toe aan wat afwisseling. Wie rekent nou op een vliegtuigspotter met voorkeur voor Oranjereizen. Ook een armetierige hobby zeg, je moet je toch dood vervelen om daar je tijd aan te spenderen. “Ik zag, ik zag wat U niet zag”, meldde hij aan het journaille. Oké, hij heeft zijn roem of hoon gekregen van ons allemaal. Wat knap zeg, we geven je een eredoctoraat voor het zinloos spotten naar Oranjevluchten.

En daar zat het koninklijk paar dan op een iel bankje, serieus te faken dat het hen zo ontzaglijk speet dat ze met de dochters de regen en kou ontvluchtten door naar hun stulpje in Griekenland te vliegen. Maar wat wil je dan? Die drie prinsessen met hun vrienden of vriendinnen willen graag zonnen, zeilen, zwemmen en de bloemetjes buiten zetten. Nou ja, binnen de beperkingen van een muur hè. Wat zal het koninklijk paar zich hier de eerste weken vaak laten zien. Met een innemende glimlach vol begrip voor de ellende van het volk, dat met thuiszittende schoolkinderen of met fragiele ouders en grootouders te maken heeft. Ach, het zit ons geen van allen mee. We willen zo graag weer een restaurant of café bezoeken, theater of feestjes meemaken, gezellig naar familie of vrienden, maar het kan niet. Het lijkt op oorlog met een onzichtbare vijand. Je weet dat hij overal op ons loert met z’n gemene coronatronie. Hij lacht ons uit, want je kunt z’n kop er af slaan, hij komt er met twee terug. Verloofde en ik maken er het beste van, heel af en toe met een bezoekje aan twee vrienden, ver uit elkaar zittend. Genieten dat dat nog mag en kan. Wij zetten ons beiden in voor lieve Oldenhaghe vriendin, die op wonderbaarlijke wijze haar leven steeds zonnig bekijkt.

Antoinette

Lees ook

Zo vlogen de duiven

DALFSEN – Zaterdag 1 mei wederom een vitessevlucht voor de leden van PV De Vechtvogels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.