Home / / Tolhuislanden en Punthorst kunnen nu ook investeren in ‘Veur de Wind’

Tolhuislanden en Punthorst kunnen nu ook investeren in ‘Veur de Wind’

NIEUWLEUSEN – De coöperatie Nieuwleusen Synergie heeft de mogelijkheden om te investeren in haar windmolenproject Veur de Wind uitgebreid. Tot nu toe was het alleen mogelijk voor inwoners van de gemeente Dalfsen om te investeren.

Omdat er meerdere vragen kwamen van direct betrokkenen over de gemeentegrenzen, is besloten dit gebied uit te breiden tot de Tolhuislanden (gemeente Zwolle) en Punthorst (gemeente Staphorst).

Aangezien de bewoners van de Tolhuislanden in Zwolle straks de molens in hun gezichtsveld krijgen vond de organisatie het gepast hen ook de kans te geven om te participeren. Daarnaast kwamen er verzoeken uit Punthorst. Veel bewoners van dit gebied voelen zich sterk verbonden met Nieuwleusen, omdat dit vaak dichterbij is dan de kern van Staphorst. Ook zij kunnen deze betrokkenheid nu tot uiting brengen door een investering in de windmolens.

Bedrag niet verhoogd

Ook nu blijft het motto: wie het eerst komt… De actie zal stoppen als er 450.000 euro is geïnvesteerd. Van dit bedrag is inmiddels ruim 400.000 euro binnen. Inschrijven kan op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Dit is te bereiken via een link op www.veurdewind.nl. Deelnemers verstrekken een lening tegen een rente van 4,5% (na aftrekkosten) met een lineaire aflossing over 10 jaar. Alle informatie staat op de website.

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.