Home / / Terrasoverkapping reddingsboei voor horeca Ommen

Terrasoverkapping reddingsboei voor horeca Ommen

OMMEN – De herfst heeft haar intrede gedaan en dat betekent dat de terrasjes in Ommen niet meer zo goed gevuld zijn als in hartje zomer. Het zomerseizoen kan voor de horecaondernemers niet lang genoeg duren en zij hopen met een overkapping en het vergroten van het terras, het seizoen te kunnen verlengen.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

Een aantal horecazaken in Ommen heeft bij de gemeente Ommen aangegeven dat zij de mogelijkheden om ook met kou en regen gasten te kunnen blijven ontvangen, graag willen onderzoeken.

“Verschillende horecaondernemers hebben gevraagd of ze de terrassen voor het najaar en de winter mogen overkappen. Door de seizoenswisseling en de coronamaatregelen is de bezetting een stuk minder geworden. Door de terrassen te overkappen kan het seizoen verlengd worden”, legt wethouder Leo Bongers uit. “We kijken wel naar wat voor terrasoverkapping wenselijk en mogelijk is en of wordt voldaan aan een aantal gestelde eisen. We willen natuurlijk niet dat overal goedkope tenten staan”, aldus de wethouder.

Uitstraling

De gemeente Ommen staat open voor dit soort ideeën maar er moet goed naar de veiligheid worden gekeken. De terrassen zijn voor een groot deel de uitstraling en de aantrekkingskracht van Ommen en dus een beeldbepalend element. Daarom heeft de gemeente Ommen hiervoor regels opgesteld.
Voor wat betreft de coronaregels moet een overkapt buitenterras aan drie kanten open zijn. Gasten moeten 1,5 meter afstand kunnen houden, behalve mensen die uit hetzelfde huishouden komen. Voor personen die zich aan weerszijden van de zogenaamde kuchschermen bevinden, geldt geen regel om 1,5 meter afstand te houden.

De Vrienden

Ook Ruben Strating van bar en restaurant De Vrienden in Ommen heeft de vergunning voor een overkapping bij de gemeente aangevraagd. “Na het indienen van mijn aanvraag heb ik een mail gekregen van de gemeente waarin staat dat de overkapping gedoogd gaat worden maar dat er gewacht wordt op de specifieke veiligheidseisen omtrent ventilatie-eisen, brandveiligheid en de constructievoorwaarden. Helaas heb ik nog geen bericht met de specifieke eisen van de gemeente mogen ontvangen”, legt Strating uit.

De intentie van deze overkapping is om het restaurant een beetje op normale capaciteit te kunnen laten draaien. We hebben een leuk zomerseizoen gehad, maar nu hebben we dat niet meer. Dan telt zo’n zaterdagvond en zo proberen we dat te compenseren. We proberen op deze manier het hoofd boven water te houden en het is nog lang niet voorbij. Je zoekt naar mogelijkheden en dit lijkt mij een goede mogelijkheid.”

De horecaondernemers hopen dat de terrasoverkapping een tijdelijke reddingsboei ten tijde van corona en bij slecht weer. En dat is nodig, want voor de branche wordt het een enorm heftig najaar.

 

Lees ook

‘100 euro actie’ bij B+B Personeelsdiensten Ommen

(Advertorial) OMMEN – Op 1 maart zijn Marco en Dick van start gegaan met B+B …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.