Home / / Silo Kledingreparatie en Luuk Vogelzang winnaars Kijk op Kunst

Silo Kledingreparatie en Luuk Vogelzang winnaars Kijk op Kunst

OMMEN – De meest aansprekende etalage van Kijk op Kunst 2020 is door een jury bepaald en bekendgemaakt. Vanwege de coronamaatregelen heeft de prijsuitreiking alleen met de direct betrokkenen plaatsgevonden. De grote winnaar is ‘Silo Kledingreparatie en stomerij’ met schilderijen van Luuk Vogelzang.

Foto: Annemarie Leebeek (v.l.n.r : Hester Molenberg, de heer en mevrouw Silo en kunstenaar Luuk Vogelzang)

Dit jaar vond de veertiende Kijk op Kunst plaats met kunst van 43 kunstenaars in 50 Ommer winkels. Een jury van drie personen – relevant voor de Ommer gemeenschap – hebben de beste, mooiste, of meest aansprekende combinatie van kunstwerken en etalage ‘producten’ uitgekozen.

De jury geeft als reden op: “Op de etalageruit staat: ‘Silo Kledingreparatie en stomerij’. De schilderijen van Luuk laten een beeltenis zien van een frisse wind die door de kleding gaat, waarbij er één kledingstuk weg waait, heel grappig. Ook op de andere schilderijen speelt kleding de hoofdrol.” De prijs werd uitgereikt door Hester Molenberg, zelf kunstenares en voorheen Kijk op Kunst organisator.

De heer en mevrouw Silo en kunstenaar Luuk Vogelzang waren aanwezig. Luuk vermeldde dat mevrouw Silo expliciet vroeg om schilderijen waar kleding een rol speelt. De kunstenaar kon hier goed op inspelen, met de winnende etalage als resultaat. De prijs is de ‘eer’ en de vermelding mét foto in de brochure van Kijk op Kunst in 2021.

 

Lees ook

DLTC legt de laatste hand aan groenste sportclub van Overijssel

DALFSEN – Tennisclub DLTC in Dalfsen werd vorig jaar juli uitgeroepen tot groenste sportclub van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.