Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de VVD aan het woord:

“Donderdagavond, een column politiek verwoord schrijven. Alhoewel de wereld er bol van staat wil ik nu eens niet over het C woord schrijven.
Inmiddels kijk ik terug op het eerste halfjaar als raadslid voor de VVD Ommen. De portefeuille Ruimtelijke ordening is boeiend in al zijn facetten. Verkeer, parkeren, woningbouw, rood voor rood enzovoort.

Het boeit mij enorm hoe verschillend er gedacht wordt over zaken die nu spelen in onze gemeente. Mijn collega heeft het laatst nog over burgerparticipatie gehad en mits goed gebruikt, is het een goede manier om de meningen van inwoners te horen.

Afgelopen zomer heb ik veel gesproken met bewoners van de Vechtkade en ondernemers in het centrum. Informatie verzamelen is belangrijk om een visie te ontwikkelen. Naar mijn mening kan er een relatief eenvoudige oplossing bedacht worden om de verkeersdrukte bij de Vechtbrug wat te temperen.

Het platteland veranderd ook, de landbouwsector heeft het niet gemakkelijk. Zij zijn vindingrijk in het realiseren van nevenactiviteiten. Dit stimuleren wij graag. Agrarische leegstand komt steeds vaker voor. Een rood voor rood regeling is dan een goede optie om “oud voor nieuw” te creëren. Maar waar ga je zogenaamde compensatiewoning bouwen? Ik maak mij er hard voor om deze regeling te gebruiken om in de kleine kernen te bouwen om daar de leefbaarheid te waarborgen. Op locatie kan natuurlijk ook mits het de omgeving niet in de weg staat.

De RES (regionale energiestrategie) heeft ook de volle aandacht van de politiek. Den Haag heeft een klimaatdoelstelling en daar komt Ommen ook niet onderuit. Wat houdt mij daar nu bezig? Er wordt veel gesproken over wind- en zonne-energie. Prachtig allemaal maar als gemeente met een zeer ruimtelijk buitengebied moeten we oppassen dat dit niet vol gebouwd wordt om aan deze doelstelling te voldoen. Laten we zuinig zijn op onze ruimte! Landelijk pleit de VVD voor kernenergie, een veilige en schone manier om ons nog in lengte van jaren van energie te voorzien.

De meerjarenbegroting 2022-2024 staat voor de deur, voldoende stof om te lezen en meningen te vormen. Kortom, werk aan de winkel!”

Hartelijke groeten,
Robbin Hutten.

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.