Home / / Poëzie en literatuur bij het Cultureel Café

Poëzie en literatuur bij het Cultureel Café

DALFSEN – Cultureel Café Dalfsen start dit seizoen met kleine bijeenkomsten in de grote zaal van De Overkant, Kerkplein 22 te Dalfsen. De maatregelen omtrent het coronavirus kunnen hier worden gewaarborgd.

In de loop van het seizoen 2020/2021 presenteert het Cultureel Café in totaal tien ochtenden over poëzie en literatuur. De eerste van een reeks van vijf poëzieochtenden van Cultureel Café Dalfsen vindt plaats op dinsdagochtend 6 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Jan Kristen zal na een pauze van een jaar deze populaire ochtenden weer leiden. Hij behandelt deze ochtend de bekende Nederlandse dichter Remco Campert, één van de meest toegankelijke dichters onder de Vijftigers, de literaire stroming, die rond 1950 ontstond.

De tweede serie van vijf ochtenden is gewijd aan literatuur. Het start op dinsdagochtend 20 oktober met een voordracht van Simon Peerdeman over de schrijver Jacob van Lennep. In de zomer van 1823 maakte Jacob van Lennep een voettocht door Noord-Nederland en schreef hier een boek over. Voortbordurend op deze ochtend volgen nog twee door Simon geleide ochtenden over de maatschappelijke, technologische en literaire ontwikkelingen in de 19e eeuw. Aan de orde komen dan de schrijver Multatuli en de dichter De Schoolmeester (Gerrit van de Linde). In deze serie neemt Jan Eleveld het publiek nog twee ochtenden mee naar Rusland, naar de literaire wereld rond de steden Sint Petersburg en Odessa.

Omdat er in de zaal maar 25 personen aanwezig mogen zijn, is het noodzakelijk van te voren een ticket te kopen via de website van het Cultureel Café of aan de bar/balie van het Pluscafé in De Trefkoele+. Aan de zaal worden geen kaartjes verkocht. De deelnameprijs is 7,50, euro en per complete serie van vijf ochtenden kost het 30,00 euro. Voor meer informatie kan gebeld worden naar tel. 0529-432798.

www.cultureelcafedalfsen.nl

Lees ook

Het Boek van de Week

‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken Jan Zwartendijk is na een aantal omzwervingen in 1938 in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.