Home / Nieuws / OZC geeft na rust gas en walst over BSVV

OZC geeft na rust gas en walst over BSVV

BOVENSMILDE – OZC en ZZVV maakten er dinsdag onder erbarmelijke weersomstandigheden, een kille avond met veel regen, een spektakelstuk van de inhaalwedstrijd. Op Westbroek kwam de thuisclub twee keer voor (1-0, Niel Koggel) en 3-2 (twee goals van Rik-Jan de Groot). Op 3-5 leek de pot gespeeld, maar in de slotfase peurde de ploeg van Martijn Berger via Levi Mugabe en wederom De Groot toch nog een puntje uit dit inhaalduel.

Zaterdag ging de reis naar Bovensmilde, een vlekje aan de Drentse hoofdvaart langs de oude rijksweg van Smilde en Assen. Op het lokale sportpark, met de niet al te originele naam De Spil moest de formatie van Berger de krachten meten met BSVV. Op basis van het recente verleden kun je stellen dat de thuisclub per definitie bivakkeert in de onderste regionen van de derde klasse. Daarvoor was het een club om rekening mee te houden in de vierde klasse. Te groot voor servet, te klein voor tafellaken, iets in die geest. Wil je het positief benaderen, en waarom zouden we dat niet doen, dan kun je stellen dat het knap is dat zo’n nietig plaatsje een derdeklasser op de been brengt. Petje af. Alle lof. Het coronavirus sloeg een fikse deuk in het weerstandvermogen van de geelhemden, maar met respect, als OZC deze jaargang een woordje wil meespreken in 3D, dan moet er gewonnen worden op de Bovensmilder Spil. Niets mee, niets minder.

Zo gezegd, zo gedaan. 0-4. Duidelijke cijfers. In het Drentse kanaaldorp viel voor de onderbreking weinig te genieten, maar de thee had een stimulerende werking. OZC schakelde bij en nam razendsnel afstand van BSVV. De jonge Levi Mugabe rond een voorzet van Jesse de Lange af en heeft de smaak te pakken. Amper drie minuten later concentreren de festiviteiten zich opnieuw rond de op links geposteerde aanvaller.

BSVV zet hier hoegenaamd niets tegenover. Het is niet meer de vraag of OZC wint, alleen met welke cijfers. Het wordt een vierklapper. Nu is de hoofdrol weggelegd voor Rik Jan de Groot, die eerst een penalty mag verzilveren, nadat Mugabe onderuit wordt getrokken in ‘de rode zone’. De goalgetter van de geelhemden weet in het nog prille seizoen het net prima te vinden en schiet in de slotfase vanuit een vrije trap snoeihard raak. Trainer Berger was na afloop tevreden. “In de eerste helft waren we nog wat onrustig. Gingen we te snel en te gejaagd op zoek naar de 1-0. Het slechte veld hielp in dat opzicht ook niet mee. Na rust ging dat stukken beter.”

Zaterdag krijgt OZC SVN ’69 op bezoek. De wedstrijd op Westbroek begint om half drie.

Stand 3D Noord: Nieuwleusen 4-9 (7-1), Hoogeveen 4-9 (8-5), Lutten 4-9 (10-8), ZZVV 4-7 (17-8), OZC 4-7 (13-8), Hollandscheveld 3-6, SCD ’83 4-4 (8-10), CSVC 4-4 (4-6), BSVV 4-4 (5-13), Klazienaveen 2-3 Fit Boys 3-3, Avereest 4-3, Vitesse ’63 2-2 en SVN ’69 4-1.

Lees ook

Gemeente Dalfsen start rond half april de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups

DALFSEN – Om de overlast van de eikenprocessierups ook dit jaar te beperken, start de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.