Home / Nieuws / OZC buigt voor SCD ’83 en het coronavirus

OZC buigt voor SCD ’83 en het coronavirus

OMMEN – Het coronavirus sloeg toe in de eerste selectie van OZC. Twee spelers vielen om en de wedstrijd tegen ZZVV werd geschrapt. Na twee speelrondes heeft de equipe van trainer Martijn Berger al een wedstrijd achterstand. De pas tweede serieuze klus van het prille seizoen luistert naar de naam SCD ’83. ‘De buur’ uit Dedemsvaart staat er in 3D nog niet goed op en heeft uit twee duels slechts een schamel puntje weten te veroveren. Vraag vooraf: lukt het de ploeg van oefenmeester Pim Donker de door het virus geteisterde gastheren sportief onder de duim te houden, of weten de Elf van Berger de aanval van Covid-19 en de bezoekers uit ‘de Voart’ te weerstaan?

Helaas. Na negentig minuten en een beetje was de stand negatief, 2-3. Natuurlijk baalde trainer Martijn Berger. “Tot aan de 0-1 is er niets aan de hand. Waardeloze goal ook. Balletje komt terug van de paal. Een tegenstander duikt naar de bal, maar die wordt door een van ons weggewerkt. Gevaarlijk spel vond de scheidsrechter. Volgens mij kun je dan nooit een strafschop geven, maar hij deed dat wel.”

Martijn Ballast pakte het presentje van arbiter Jan Klein Ganseij maar wat graag uit. Ballast heeft zelfvertrouwen geput uit de benutte penalty en besluit even later van afstand uit te halen. Alweer succes. Rik-Jan de Groot maakt er weer een wedstrijd van. “Na die 1-2 kwam er ook meer vuur in ons spel. Jammer dat we dat niet eerder op konden brengen. En ja, ik moest enkele spelers missen die dat wel in hun spel hebben. Zoals Harm-Jan Tip. Een winnaar.” Als Ivar Mijnheer de 1-3 achter Bennemeer schiet lijkt de pot gespeeld, maar invaller Simeon van ’t Veld zorgt voor aansluiting. De tijd is echter te kort voor OZC om een puntje uit de burenruzie te slepen.

Dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen ZZVV op het programma. Het beginsignaal op Westbroek klinkt om 20.00 uur. Zaterdag speelt OZC uit. Op sportcomplex De Spil in Bovensmilde is BSVV om half drie de tegenstander.

Lees ook

Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

OMMEN – Gedurende twee jaar was Viviane Rose de stadsdichter van Ommen. Eind mei loopt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.