Home / / ‘Oktober is MaakMeeMaand’

‘Oktober is MaakMeeMaand’

DALFSEN/LEMELERVELD – Oktober 2020 staat in het teken van het beleven en ervaren van de maakcultuur en de digitale cultuur. Provincie Overijssel onderstreept het belang hiervan en ondersteunt de maakactiviteiten tijdens de MaakMeeMaand, zodat kennis en verbreding van maakprocessen, nieuwe technieken en technologieën voor iedereen toegankelijk is.

Door heel Overijssel worden er in de MaakMeeMaand honderden technologische, innovatieve en creatieve maakactiviteiten aangeboden voor jong en oud. Cultuurinstellingen, bibliotheken en cultuurhuizen programmeren alleen of samen met amateurverenigingen, welzijnsorganisaties, verenigingen en boekenwinkels een maakactiviteit voor publiek. Daar waar mogelijk wordt er aangesloten bij kleinschalige activiteiten die al plaatsvinden, bijvoorbeeld in het kader van de Week van de Eenzaamheid, het Weekend van de Wetenschap of de Kinderboekenweek.

Ook in de gemeente Dalfsen is het mogelijk om van 1 t/m 31 oktober allerlei nieuwe technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen te ontdekken tijdens de vele maakactiviteiten in de gemeente. Meekijken, meedóen en beleven, is waar het tijdens de MaakMeeMaand om draait. Zo kunnen belangstellenden in Dalfsen bijvoorbeeld actief aan de slag met nieuwe maaktechnieken tijdens de workshop Merge Cube in de Trefkoele+. Of kennismaken met virtuele technologie bij de bibliotheek in Lemelerveld.

Zie: www.tetem.nl/maakmeemaand

Lees ook

In het najaar weer koersbal en gymnastiek in de Wiekelaar

OUDLEUSEN – Als de coronamaatregelen het toelaten, start Saam Welzijn in de eerste week van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.