Home / Nieuws / Nostalgisch tenue is niet het klavertje vier voor OVC ’21  

Nostalgisch tenue is niet het klavertje vier voor OVC ’21  

OMMEN – Net als elders spookbeelden op Westbroek, waar OVC ’21 zonder publiek de strijd aan moest met ATC ’65. Het spreekwoordelijke ‘voor anderhalf man en een paardenkop’, komt met de week dichter bij de waarheid. Ja, ja, de verslaggever weet, anderhalf man bestaat niet en het is paardenhoofd en niet paardenkop, maar ter zake. Voetbal zonder publiek is waardeloos. Het is als alcoholvrij bier. Barcelona zonder Messi. Ommen zonder zijn wonderschone Vecht. Een slap aftreksel.

Maar goed, het is eventjes niet anders. Het coronavirus is ook voor het amateurvoetbal spelbreker. Het is voor de thuisclub zaak na drie duels eindelijk de volle buit te pakken. De equipe van Freek Goeree was gul en toegeeflijk voor SVV ’56, kreeg een les doelmatigheid van Lemele en liet de zege in blessuretijd glippen tegen Tubantia. De eerste driepunter als zaterdagclub is na drie duels nog altijd niet daar. Om dat tegen ATC ’65 voor elkaar te boksen is op voorhand geen sinecure. Naar verluidt heeft trainer Rutger Voshaar een aardig ploegje op de been gebracht, maar het probleem zit ‘m net als bij de thuisclub is het doorbijten. Kansen creëren is een, kansen benutten een compleet ander verhaal.

De spelersgroep kreeg voor de wedstrijd een nostalgisch tenue uitgereikt, met een knipoog naar het oude OVC. Een magisch wit shirt met boord en knoopjes inclusief de karakteristieke V. Helaas bracht de nieuwe outfit, welke verwijst naar het honderdjarig bestaan volgend jaar april, geen geluk. De bezoekers uit Hengelo weigerden net als scheidsrechter Frans Rigterink mee te werken aan een fijne middag, ondanks het hondenweer. Als na de hervatting centrale verdediger Robin Meijerink een duel aangaat in de eigen zestien gebeurt dat te robuust naar de zijn van Rigterink. Na een scherp fluitsignaal en een vingerwijzing naar de stip mag Jasper Fabels vrij aanleggen vanaf elf meter en faalt niet. Damon Nouri maakt even later gelijk, maar als even later Dennis ter Burg te kort terugspeelt op doelman Ronde profiteert Fabels opnieuw. De 1-2 blijft staan tot het laatste fluitsignaal.

“Ongelukkige nederlaag”, vond tweede trainer Joost Meijerink. “Die strafschop was onterecht. Robin is een sterke vent en zijn tegenstander valt na een correcte schouderduw. De scheidsrechter zag het anders vertelde hij na afloop. Niks aan te doen. Dan botsen Floris Mensinga en Robin Meijerink op elkaar en moeten er allebei geblesseerd af. Domme pech. En die 1-2 was een inschattingsfout. Kan gebeuren. We hebben hard gestreden en gewerkt tegen een uitstekende tegenstander. Ik vond het de beste ploeg die we tot nu toe getroffen hebben.”

OVC ’21 reist zaterdag af naar Almelo. Vanaf 14.30 uur staat de ploeg van Freek Goeree tegenover AVC Heracles.

Stand 4F: Lemele 4-12, Achilles ’12 3-9, Juventa ’12 4-9, SVV ’56 3-7, MVV ’69 3-6, ATC ’65 4-6, Tubantia 4-4, Daarlerveen 2-3, Heracles 4-3 (8-13), BZSV de Blauwwitters 4-3 (5-24), OVC ’21 4-2, DRC ’12 2-0 en Daarle 3-0.

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.