Home / / Muziek à la carte: kids maken op speelse manier kennis met muziek

Muziek à la carte: kids maken op speelse manier kennis met muziek

OMMEN – Kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in de gemeente Ommen kunnen op zaterdag 3 oktober op een laagdrempelige manier kennis maken met diverse muziekinstrumenten. Onder de titel Muziek à la carte houdt HaFaMO hiervoor een bijzondere muzikale middag van 13.30 tot 16.00 uur. HaFaMO verzorgt de muzieklessen voor de muziekverenigingen De Bazuin, Crescendo, KNA en SDG.

Tijdens de Muziek à la cartemiddag kunnen de kinderen verschillende muziekinstrumenten uitproberen en ervaren hoe een muziekles eruit ziet. Per instrumentensoort duurt dit 20 minuten. Met een tour langs de drie verengingsgebouwen in Ommen maken ze kennis met verschillende groepen muziekinstrumenten. Bij iedere groep instrumenten ontvangen de kinderen een stempel op hun stempelkaart waarop ze in totaal vier stempels kunnen halen. Per muziekgebouw één. De verschillende muziekinstrumenten zijn als volgt verdeeld: Verenigingsgebouw De Bazuin: koper instrumenten (trompet, hoorn, trombone). Verenigingsgebouw Crescendo: hout instrumenten (fluit, klarinet, saxofoon). Verenigingsgebouw SDG: slagwerk (trom, marimba). De vierde stempel is te verdienen bij het volgen van een gratis ‘inloopproefles’, inclusief ijsje. Bij deze proefles mag ook een vriendje of vriendinnetje mee.

Inloopproefles

De ‘inloopproeflessen’ wordt gehouden in de week van 5 t/m 8 oktober van 16.30 tot 17.00 uur. De lessen zijn als volgt gepland: maandag 5 oktober bij Crescendo voor trompet, bugel en hoorn en bij De Bazuin voor slagwerk, dinsdag 6 oktober bij SDG voor trombone en bariton, donderdag 8 oktober bij Crescendo voor dwarsfluit, klarinet en saxofoon en bij SDG voor slagwerk.

Voorlichtingsavond

Tenslotte houdt HaFaMO op donderdagavond 8 oktober om 19.00 uur een voorlichtingsavond in het gebouw van muziekvereniging Crescendo. Tijdens deze avond ontvangen de bezoekers nadere informatie over muzieklessen.

 

Lees ook

Welkomstdienst Maranathakerk

NIEUWLEUSEN – Op zondag 16 mei is er een ‘online’ welkomstdienst vanuit de Maranathakerk in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.