Home / / MS Fonds zoekt collectanten in (de kernen van) Dalfsen

MS Fonds zoekt collectanten in (de kernen van) Dalfsen

DALFSEN – Van 16 t/m 21 november vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte/flyeren van het Nationaal MS Fonds plaats. Het fonds is hard op zoek naar collectanten in Dalfsen en de kernen Oudleusen en Hoonhorst.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 800 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig

Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant

Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen zijn fondsenwervende evenementen uitgesteld of afgelast. Hierdoor zijn veel inkomsten misgelopen. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en de strijd tegen MS moet doorgaan. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur tijd. Het is overigens ook mogelijk om te flyeren. Bel voor meer informatie naar coördinator Ada Dierkx (06-13767843)

 

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.