Home / / Motie ‘verruiming kampeerbeleid’

Motie ‘verruiming kampeerbeleid’

DALFSEN – De fractie van het CDA in Dalfsen vroeg afgelopen maandag aan het college om in gesprek te gaan met de recreatieve sector, voor verruiming van de mogelijkheden binnen het huidige kampeerbeleid. Hierop diende de partij een motie in.

De aanleiding hiervoor is dat de afgelopen periode is gebleken dat er meer behoefte is aan mogelijkheden tot overnachting op campings, dan dat er aan aanbod is. En dat het kampeerbeleid van 2011 niet meer voldoet aan de vraag vanuit de markt.

Het CDA geeft aan dat Dalfsen een mooie gemeente is waar toeristen graag recreëren, maar dat het verblijfsaanbod beperkt is en misschien nog minder wordt. Voor de lokale economie acht de CDA fractie het goed om meer recreanten in de gemeente te laten verblijven. Bovendien moeten er meer campings komen en dienen er meer mogelijkheden te zijn voor boerderijcampings. Belangrijk hierbij is wel dat het passend is in de omgeving, om de rust te behouden.

Het CDA verzoekt het college om in gesprek te gaan met de sector en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn binnen Dalfsen tot het uitbreiden van de kampeerplaatsen. Graag ziet de partij een voorstel tegemoet in het eerste kwartaal van 2021.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen genomineerd voor club van het jaar

NIEUWLEUSEN – Sportvereniging Nieuwleusen is genomineerd voor club van het jaar. Deze verkiezing is onderdeel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.