Home / / Loris Veneman in top 7 tijdens wildcarddeelname NTC

Loris Veneman in top 7 tijdens wildcarddeelname NTC

DALFSEN/ BRNO – Na het behalen van de NK titel in de 125cc klasse, werd er voor Loris Veneman een wildcard aangevraagd voor de afsluitende race van de NTC klasse in het Tsjechische Brno.

Foto: NTC

Brno staat bekend als één van de mooiste GP circuits van Europa. Bovendien is de Northern Talent Cup een nieuw opgezette klasse om talenten in de leeftijden tussen de 13 en 17 jaar uit Noord-Europa goed voor te bereiden. Vooral op deelname in de Red Bull Rookies cup en op de Spaanse kampioenschappen. Om deze reden was de wildcard voor Loris Veneman een extra grote beloning op het seizoen.

Dezelfde motor

Alle deelnemers maken gebruik van dezelfde motor, de KTMRC4R. Dit is een motor die speciaal ontwikkeld is voor de NTC. Deze pre moto3 motor heeft circa 42pk, weegt 90kg en staat op Dunlopslicks.
Tijdens de eerste trainingen was het vooral zaak om te wennen aan de motor, aan de banden, het circuit en eigenlijk aan alles… Hiervoor waren er twee vrije trainingen op de vrijdag. Loris voelde zich vanaf het begin thuis op de motor. Geen grote veranderingen maken, maar eerst leren en luisteren. Na de vrijdag stond hij boven verwachting op een elfde plaats in de trainingslijst, ondanks het missen van vijf minuten training wegens een penalty.

Slipstreamen

Op de zaterdagochtend was er nog een derde vrije training gepland van 40 minuten. Op een circuit zoals Brno waar de rondetijden rond de 2.20 liggen, was deze trainingstijd meer dan welkom. De derde vrije training werd op plek tien afgesloten. Voor de kwalificatie waren er plannen om flink te slipstreamen, maar dit bleek nog niet zo makkelijk. Lang stond Loris in de top 8, maar een crash 10 min voor het einde, zorgde voor een P11 op de grid.

Tijdens de eerste race werd duidelijk dat een motor met een lage 1 moeilijker te starten is dan de GSX-R125 waar normaal op gereden wordt. Loris ging als laatste, de eerste bocht in. Gelukkig was de basissnelheid goed en kon Loris terugvechten richting top 10. Met een aantal snelle ronden aan het eind van de race kon er een zevende plaats behaald worden. Hiermee is Loris de snelste wildcardrijder van dit seizoen.

Wildcarddeelname

Bij race twee lag de focus op de start. Deze keer ging het wel goed en Loris kon achter de Nederlander Kas Beekmans als zesde de strijd aan gaan. Helaas duurde deze strijd niet lang want in ronde twee maakt een highsider een eind aan het feestje. Loris heeft zich goed laten zien tijdens deze wildcarddeelname, de snelheid is er, de ervaring moet komen en hij is klaar om te leren. De race in Brno heeft duidelijk gemaakt dat voor 2021 de NTC klasse de juiste keuze is om als talent uit Noord-Europa, stappen te maken.

De race werd gereden onder de naam: Kahuna security racing met nummer 27

 

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.