Home / / Lezing van Ccoba in theaterzaal van de Carrousel

Lezing van Ccoba in theaterzaal van de Carrousel

OMMEN – Op dinsdag 13 oktober om 20.00 uur houdt Ccoba de eerste lezing van het seizoen. Het onderwerp is: de vogels in ons boerenland. De lezing biedt een boeiende kijk op de toestand en de toekomst van het weiland.

De populatie van weide- en akkervogels staat al jaren onder druk. De provincie stelt in haar plannen dat herstel noodzakelijk is. De spreker, Ben Koks, houdt zich sinds de jaren 70 van de vorige eeuw bezig met vogelonderzoek en – bescherming. Hij licht toe dat een andere inrichting van ons landbouwsysteem daarvoor noodzakelijk is. Hij vertelt boeiend over het belang van de weidevogels en de natuurlijke rijkdom die de grauwe kiekendief, patrijs, veldleeuwerik en geelgors met zich meebrengen.

Elvira Werkman leest stukjes voor uit haar boek De man op de dijk, over het werk rond de grauwe kiekendief. Het belooft een gevarieerde avond te worden die een duidelijke kijk geeft op het weiland om ons heen.

Reserveren

Er zijn bij deze lezing 30 plekken beschikbaar. Tijdig reserveren is daarom noodzakelijk. De lezing wordt gehouden in de theaterzaal van de Carrousel. De toegangsprijs is 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba betalen 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, in de bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de bibliotheek in Ommen.

Lees ook

Ieder boodschappenkarretje een eigen parkeerplaats

OMMEN – “Het lijkt een verlate 1 april grap”, schrijft Ella Roelfs, inwoonster van Ommen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.