Home / / Investeren in ‘Veur de Wind’ nog twee weken mogelijk

Investeren in ‘Veur de Wind’ nog twee weken mogelijk

NIEUWLEUSEN – Er is veel belangstelling om financieel mee te doen met het windmolenproject van Nieuwleusen Synergie. In zo’n drie weken tijd is er al meer dan 350.000 euro geïnvesteerd. Investeren via de website www.veurdewind.nl is nog ongeveer twee weken mogelijk.

Secretaris van de coöperatie Nieuwleusen Synergie, Rieks Voslamber kijkt tevreden terug op de afgelopen campagneweken: “Direct vanaf de opening van de inschrijving liep het gesmeerd. Blijkbaar zijn we er goed in geslaagd om inwoners van onze gemeente te laten weten dat investeren met een goed rendement bij ons kan. En tegelijkertijd lever je een bijdrage aan een duurzame energievoorziening. Om zo’n breed mogelijke deelname te hebben, hopen we dat er nog ongeveer 40 mensen mee gaan doen.”

Nog twee weken

Inwoners van de gemeente Dalfsen kunnen nog ruim twee weken financieel participeren in het duurzaamheidsproject ‘Veur de Wind’. Inschrijven kan op het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Dit is te bereiken via een link op www.veurdewind.nl. Als deelnemer verstrek je een lening tegen een rente van 4,5% (na aftrekkosten) met een lineaire aflossing over 10 jaar. “De coöperatie hoopt met deze actie op een bedrag van 450.000 euro, waarmee de begroting sluitend kan worden gemaakt”, aldus Voslamber.

Elektriciteit voor 8.000 huishoudens

De beide windmolens komen eind januari 2021 naar Nieuwleusen en leveren enkele maanden later, misschien al wel in maart, energie. Het Duitse Enercon, is producent en leverancier.

De beide molens die Nieuwleusen Synergie plaatst hebben ieder een vermogen van 4,2 MW en
wekken ieder 13 miljoen kWh per jaar op (13.000 MWh). De twee molens leveren samen genoeg
elektriciteit voor ruim 8.000 huishoudens.

Opbrengst voor Nieuwleusen

Omwonenden profiteren mee van de opbrengst van de windturbines. Het gaat om een totaalbedrag van voorlopig 120.000 euro per jaar. De rest van de opbrengst zal ondergebracht worden in een fonds dat Nieuwleusen Synergie besteedt aan duurzaamheidsprojecten en goede doelen in Nieuwleusen. De opbrengsten zijn uiteraard mede afhankelijk van hoe hard het waait en ook van de prijsontwikkeling van energie.

 

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.