Home / / Het Zorgkwartier: bij de tijdse zorg onder één modern dak

Het Zorgkwartier: bij de tijdse zorg onder één modern dak

OMMEN – Vanaf 2 november krijgt het jaren 80 politiebureau een tweede leven in de vorm van een hypermodern, licht gebouw met vriendelijke uitstraling. Huisartsen, fysiotherapeuten, specialisten van de Saxenburgh werken samen met Buurtzorg, Carinova en nog een achttal andere disciplines uit de eerstelijn.

Dat er achter de muren een grote volledig geluiddichte officiële schietoefenzaal voor politie schuilging, was bij velen onbekend. Hoewel in de schietbaan de fysiotherapeuten en huisartsen hun plannen prima zouden kunnen realiseren, lag er naast die schietbaan ook het voormalige politiebureau. Dat was al jaren een slecht renderend bedrijfsverzamelgebouw. Met behulp van Sallandsgoed Makelaardij werd begin 2018 ook het politiebureau aangekocht.

In contacten tussen huisartsen en het regionale ziekenhuis Hardenberg was al eerder besproken dat de Saxenburgh Groep graag samen met huisartsen de polikliniek, röntgen en prikpost wilde huisvesten. Dat paste prima bij de overtuiging van de initiatiefnemers – huisartsen Andrea van Westreenen en Paul Habets, en fysiotherapeuten Bas Hulshof en Carla Mastenbroek – dat goede gezondheidszorg staat of valt bij hechte, regionale samenwerking. Samenwerking tussen zorgverleners die elkaar kennen, vertrouwen en elkaar willen aanvullen. Daar is iedere patiënt bij gebaat. Door al die zorgverleners onder één dak bij elkaar te brengen, kan nu een breed gekoesterde wens in vervulling gaan.

‘Kwartiermakers’

De vier initiatiefnemers werden de ‘kwartiermakers’ voor zowel het nieuwe centrum als voor de toekomstige gezondheidzorg in Ommen. Het maken van de plannen, het overleggen met de partijen die aan het concept wilden meewerken, het regelen van de financiering en verkrijgen van vergunningen vergden bijna één jaar. Na de zomer 2019 werd gestart met slopen en in het voorjaar met de bouw. Nu, vier jaar na de eerste ontmoeting tonen de vier, samen met nog tien andere disciplines van zorgaanbieders, vol trots het nieuwe gebouw. Na 29 jaar vanuit de Baron Bentinckstraat te hebben gewerkt, openen op 2 november de huisartsenpraktijk en Buurtzorg er als eerste hun deuren. De andere disciplines volgen kort daarna.

‘Het Zorgkwartier’ is een ontwerp van Skill architektenbureau: de schietbaan is omgetoverd tot een moderne fysiotherapiepraktijk van FysioTotaal, met grote oefenzaal. Tevens zijn daar spreekkamers voor vele andere disciplines (buurtzorg, podologic, innofeet, Cesartherapie Alice Horsman, psychologenpraktijk Mirjam van Dijk, diëtiste van Asselt, diëtistengroep Nederland, Asgard orthopedagogische/psychologie praktijk). In het voormalig politiebureau is de huisartsenpraktijk van Paul Habets, Andrea van Westreenen en Mirjan Bonnes gevestigd. Ook Carinova en de poliklinieken, prikpost en röntgen van het Ziekenhuis Saxenburgh komen in dit pand.

Lees ook

Vaccinatielocaties geopend voor registraties in gele boekje

REGIO – Meer dan 1.500 mensen hebben vorige week in regio IJsselland alsnog een registratie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.