Home / / Het Talentenhus in Nieuwleusen bruist aan alle kanten

Het Talentenhus in Nieuwleusen bruist aan alle kanten

NIEUWLEUSEN – Vier weken geleden, op 31 augustus werd het Talentenhus officieel geopend. De deelnemende partijen gaven bij deze opening een presentatie over de eigen rol en de samenhang met de andere partijen. Inmiddels bruist het van alle kanten en dan zijn nog niet eens alle ruimtes geopend.

Op 5 oktober zal het horecateam van de Talentenbrigade van start gaan met een minirestaurant in het Grand Café van de Spil. Het is de bedoeling van dit team om op de maandagmiddag, om de drie weken, een lunchkaart te presenteren aan een bijzondere groep mensen. Het Talentenbrigadezorgteam – bestaande uit onder meer Meike van Gils en Meike Prins – trekt in de komende weken op met de mensen van InteraktContour, die regelmatig in de Spil komen voor dagactiviteiten. Het gaat om mensen met niet aangeboren hersenletsel. Het Talentenbrigadezorgteam wandelt, doet spelletjes en bakt onder andere cupcakes. Ook is er ruimte om samen creatief bezig te zijn.

Verder werkt het Talentenhus nauw samen met OBS de Tweemaster. Dit is voor de hand liggend omdat ze buren van elkaar zijn. Het Talentenbrigadeteam Sport en Spel verzorgt op 30 september trefballessen tijdens de gym van de Tweemaster bovenbouwklassen in de sportzalen van de Spil.

En dan is er ook nog de Pluktuin. Met toestemming van de gemeente starten OBS de Tweemaster, het Talentenhus en Talentenbrigadeteam Groen en Beheer, een Pluktuin aan de zijkant van de Spil. Het Groen en Beheer Team: Patrick, Sil, Lennaert en Roy, zijn afgelopen week begonnen met het inkopen van zaad en het inbrengen van boerenkoolzaadjes voor de winter.

 

Lees ook

Geen trainerswissel heren 1 en 2 bij ASC’62

DALFSEN – Het contract met Piet de Jong (37) lag al vast tot en met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.