Home / / Havenmeester en brugwachter Wim Jacobs neemt afscheid

Havenmeester en brugwachter Wim Jacobs neemt afscheid

DALFSEN/LEMELERVELD – Afgelopen week op 29 september nam Wim Jacobs – na vijf seizoenen – afscheid als havenmeester/brugwachter van de passantenhaven in Dalfsen.

Foto: Paul Scholten

Bij de haven en in het gemeentehuis was een officieel afscheid geregeld door zijn collega’s Joop, Marien, Haroet en gemeentebode Jos Koerhuis. Daarnaast kreeg Wim een boottocht over het gehele haventerrein aangeboden in het kader van ‘Het laatste rondje’.

Voor de collega’s was Wim met zijn achtergrond als elektricien en installateur, het technische brein. Hij was degene die zorg droeg voor het oplossen van stroomstoringen in de haven en bij de boten. Hij werd daarnaast enorm gewaardeerd om zijn humor. Omdat niet elke bootbezitter ook een goede stuurman is gingen zijn ‘grappen’ met enige regelmaat over hilarische taferelen die in de haven plaatsvonden. Door Wim is de aangepaste en inmiddels gevleugelde uitspraak ‘De beste stuurlui zijn de havenmeesters’ een veelgebruikte zin. Naast de vele bootgasten uit eigen land heeft Wim toeristen uit onder andere Australië en Brazilië in de Dalfser haven mogen verwelkomen. En omdat hij een aardig woordje Engels spreekt, kon hij ook deze gasten van informatie voorzien.

Nu Wim met pensioen gaat, is er tijd voor zijn vele hobby’s. Zo werkt hij mee met de onderhoudsploeg van de voetbalvereniging Lemelerveld, houdt hij van het luisteren naar grammofoonplaten uit de jaren 60 en 70, eet hij gebakken visjes van de visboer en maakt hij fietstochten met zijn vrouw.

 

Lees ook

EHBO verrast met royale gift

HOONHORST – De EHBO-vereniging Hoonhorst-Dalfsen is recentelijk verrast met een royale gift van 1000 euro. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.