Home / / GOUD voor de rookworst van Keurslager Veltmaat!

GOUD voor de rookworst van Keurslager Veltmaat!

(Advertorial)

OMMEN – Geen enkele rookworst is hetzelfde, maar als deze met liefde en vakmanschap is gemaakt, dan proef je dat. Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 17 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Veltmaat zeggen dat ze het predicaat GOUD hebben gekregen!

Elk jaar weer steekt Keurslager Veltmaat veel tijd in het perfectioneren van de rookworst. Deze wordt dan tijdens de landelijke keuring getest door een vakjury. “Onze worstmaker Henk Bolks heeft ook dit jaar weer de rookworst gemaakt. Dit jaar hebben we meegedaan met drie smaken: fijne rookworst, grove rookworst en de runderrookworst. Voor alle drie heeft Henk voor ons ‘goud’ in de wacht gesleept”, vertelt Keurslager Veltmaat. Ieder jaar gaat Keurslager Veltmaat voor de perfecte smaak en verbetert hij zijn recept. Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. “Het is altijd erg spannend voor ons omdat de producten op 70 punten worden gecontroleerd, dit is hoe de worst er uitwendig en inwendig uitziet, de geur en natuurlijk de smaak. Wij roken onze rookworst nog op de traditionele methode, met houtsnippers”, vertelt de gedreven ondernemer.

Proeven!

Om te vieren dat het rookworstseizoen weer is begonnen, krijgen klanten van 5 t/m 10 oktober de tweede rookworst gratis! Het seizoen is daarmee, als het aan de keurslager ligt, officieel geopend.

Jaarlijkse rookworstkeuring

De Vereniging van Keurslagers houdt elk jaar een keuring, waarbij een onafhankelijke vakjury de rookworsten blind beoordeelt op samenstelling, bite, smaak, kleur en geur. Naast een uitgebreid juryrapport ontvangen alle winnaars een certificaat.

Lees ook

Programmavoorbereiding USV

NIEUWLEUSEN – Onder leiding van het nieuwe trainersduo Mathijs van Faassen en Theo van ’t …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.