Home / / GGD IJsselland gaat voor rookvrije gebouwen en terreinen

GGD IJsselland gaat voor rookvrije gebouwen en terreinen

REGIO – De GGD start een project om de terreinen waarop de gebouwen staan waarin zij werken, rookvrij te krijgen. Dit project bevindt zich in de opstartfase.

Er wordt geïnventariseerd welke locaties al rookvrij zijn. Als het terrein niet rookvrij is, dan wordt er gekeken naar wie nog meer gebruik maakt van het terrein en of het mogelijk is om het gezamenlijk aan te pakken. Eind 2020 komt de werkgroep met een plan van aanpak. Vanaf begin 2021 wordt het plan uitgevoerd. Het motto van GGD IJsselland is ‘Voor een gezonde samenleving’. Zij stimuleren een gezonde leefstijl. Rookvrij leven is daar onderdeel van.

Stoptober

In lijn met de rookvrije generatie start op 1 oktober Stoptober. Een landelijke campagne die rokers uitnodigt om gedurende 28 dagen in de maand oktober, niet te roken. Ook dit jaar stimuleert GGD IJsselland deze campagne. In het kader van Stoptober zijn de regionale cijfers over roken op een rij gezet. Deze cijfers zijn te zien op de speciale pagina op de IJssellandScan.

 

Lees ook

Nieuwe fietsroute rond Sallandse Heuvelrug in teken van streekproducten

REGIO – De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.