Home / Nieuws / Geen Sinterklaasintocht in Dalfsen

Geen Sinterklaasintocht in Dalfsen

DALFSEN – Met nog minder dan een maand te gaan tot de landelijke intocht van Sinterklaas op zaterdag 14 november, heeft de organisatie van de Sinterklaas Intocht Dalfsen besloten om de intocht met de aankomst van Sinterklaas dit jaar niet door te laten gaan.

Nadat enige tijd geleden duidelijk werd dat het Corona virus roet in het eten ging gooien voor een traditionele aankomst bij de Vechtkade in Dalfsen, ontstonden er binnen de organisatie al snel
verschillende ideeën voor alternatieven; allen met het doel, om de kinderen in Dalfsen toch de kans te geven om Sinterklaas in het echt in Dalfsen te zien. Deze alternatieven zijn voorgelegd en
besproken met de gemeente Dalfsen, die op haar beurt weer overleg heeft gevoerd met o.a. de Veiligheidsregio IJsselland.

Ondanks de bereidheid en de beperkte mogelijkheden die er op dit moment geboden worden, heeft de organisatie besloten dit jaar geen alternatief te organiseren. De belangrijkste reden is vooral de onzekerheid die er momenteel heerst.

De Sinterklaas Intocht Commissie van Ondernemend Dalfsen rekent erop dat volgend jaar alles weer door kan gaan en is vast besloten om er dan een prachtige, oergezellige intocht van te maken.

Lees ook

CDA-ers in gesprek met nieuwe Nederlanders

OMMEN – Vrijdag 19 februari was het dag twee van de fietstocht van Piet-Cees van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.