Home / / Gastouderbureau Mathil bestaat 12,5 jaar

Gastouderbureau Mathil bestaat 12,5 jaar

(Advertorial)

Donderdag 1 oktober jl. was het precies 12,5 jaar geleden dat Janita de Haan uit Rouveen begon met Gastouderbureau Mathil

REGIO – ‘’Het is echt ongelofelijk hoe veel er in die 12,5 jaar is veranderd’’, vertelt Janita. ‘’Gastouderopvang heeft zich de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld naar professionele opvang. Het is leuk dat we aan die ontwikkeling als gastouderbureau ons steentje hebben bijgedragen. Het persoonlijke contact met de gast- en vraagouders en de kleinschalige opvang van kinderen in huiselijke sfeer is gebleven.’’

Ondertussen zijn er bij het gastouderbureau van Kinderopvang Mathil ruim 150 gastouders aangesloten. ‘’Zonder gastouders is er geen gastouderopvang mogelijk en zonder gastouderbureau geen bemiddeling. Gastouders worden twee keer per jaar bezocht door bemiddelingsmedewerkers Hanneke Knoll, Marinda Slot en Renate Harink. Ieder met hun eigen kwaliteiten en flexibiliteit dragen ze bij aan een fijne werksfeer binnen het gastouderbureau. Bij een aanmelding gaan we altijd in gesprek met de vraagouders. Dat om te horen wat de wensen qua opvang zijn. Dan hebben we vaak al een idee bij welke gastouder dit zou passen.’’

Janita vertelt dat de ouders daarna zelf met de beoogde gastouder contact hebben om kennis te maken. ‘’Er moet wel een persoonlijke klik zijn en een goed gevoel, want het gaat om de opvang van je kind.’’

Inmiddels is het gastouderbureau een van de onderdelen van Kinderopvang Mathil met ook locaties voor dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang. Naast de vestigingen in Rouveen, Nieuwleusen en Staphorst zijn daar recent een peutergroep en een groep voor buitenschoolse opvang in basisschool Het Kompas in Nieuwleusen bijgekomen en is ook een groep voor buitenschoolse opvang in basisschool De Vuursteen (voorheen De Uitleg) geopend. ‘’Maar opvang via een gastouder is wat anders dan op een kinderdagverblijf. Ouders kunnen zelf kiezen wat het beste bij hun situatie past. Het is fijn dat we beide smaken kunnen aanbieden. Sinds de overname van Gastouderbureau Dalfsen in januari 2018 kunnen we dit doen in de wijde omtrek van de regio Noord-West Overijssel.’’

Janita kijkt met een blij gevoel terug op 12,5 jaar Gastouderbureau Mathil waarmee zij met de gastouders voor veel gezinnen de opvang mocht verzorgen. Vorige week, op woensdag 30 september en donderdag 1 oktober jl., zijn de gastouders in het zonnetje gezet vanwege het jubileum.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.