Home / / Fanatieke deelnemers tijdens eerste Oldskool Gymles

Fanatieke deelnemers tijdens eerste Oldskool Gymles

NIEUWLEUSEN – Op maandagavond 5 oktober ging de eerste Oldskool Gymles van start in De Spil in Nieuwleusen. Maar liefst veertien enthousiaste deelnemers – zowel mannen als vrouwen tussen de 20 en de 50 jaar – hadden zich hiervoor aangemeld.

Op deze avond stond het apenkooien op het programma. Deze activiteit spreekt zeer tot de verbeelding want het neemt de deelnemers mee terug in de tijd, naar de gymlessen van vroeger. “Je zag iedereen enorm fanatiek zijn om niet getikt te worden. En ook de tikkers zelf werkten heel gericht samen, vertelt lesgever Evaline Ridderikhoff.

Voor de start werd er een warming-up gedaan om de spieren en gewrichten goed voor te bereiden. En na afloop nam Evaline de deelnemers flink onder handen middels verschillende ‘Core’ oefeningen.
Evaline legt uit: “Naast het ‘fun’ gedeelte van de oldskool gymlesactiviteiten werken we – passend bij ieders eigen mogelijkheden – ook aan de verbetering van de eigen conditie en kracht. Elke Oldskool Gymles bestaat uit andere activiteiten en oefeningen. Dit krijgen de deelnemers pas op de avond zelf te horen, het blijft dus telkens een verrassing.”

De Oldskool Gymlessen vinden elke maandagavond plaats van 19.00 tot 20.00 uur in De Spil. De eerstvolgende les staat gepland op 19 oktober. Aanmelden is verplicht, dit kan via de website. Per les kunnen er maximaal 24 deelnemers meedoen. Belangstellenden kunnen ook contact opnemen met buurtsportcoach Marco Hollak via buurtsportcoaches@dalfsen.nl of via: 06-22955669.

Zie ook www.dalfsenbeweegt.nl

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.