Home / / ‘De vlag kan uit’

‘De vlag kan uit’

DALFSEN – Een groepje jongeren uit Dalfsen, in de leeftijd van vijftien en zestien jaar vindt het bijzonder dat er op speciale feestdagen niet wordt gevlagd bij de kerken. Dit bracht hen op een idee.

Foto: Het winnende ontwerp van Luco Nijkamp

Tijdens een bijbelstudieavond in GKv Het Kruispunt is er een ontwerpwedstrijd bedacht voor een vlag. “Het is moeilijk om te laten weten dat bijvoorbeeld Hemelvaart als feestdag meer voor ons betekent dan alleen maar een vrije dag. Dat we iets vieren wat ontzettend belangrijk is voor en in ons leven, evenals met Kerst, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren”, leggen de jongeren uit. “Nu we een vlag hebben ontworpen, kunnen we deze laten wapperen.”

De winnende vlag is het ontwerp van Luco Nijkamp. Hij zegt hierover: “Ik heb een poging gewaagd om een vlag te maken die te gebruiken is voor vijf christelijke feestdagen. Dit door middel van passende iconen: Kerst – Davidsster; geboorte van Jezus, Zoon van David en verwijzend naar de ster van Bethlehem; Goede Vrijdag – Het kruis; Pasen – Het open graf, de steen is weggerold; Hemelvaart – Jezus opgenomen vanaf de aarde en Pinksteren – Het vuur van de Geest. Dit alles onder het motto ‘voor jou’ en eigenlijk ‘liefde/hart voor jou’!”

De vlaggengroep denkt erover om meer vlaggen te laten drukken: “We hopen nu natuurlijk dat deze vlag op iedere feestdag te zien is en het gesprek op gang brengt waarom de vlag uithangt… en misschien is dit ook een idee voor meer kerken!”

 

Lees ook

Webinar van KBO-PCOB

REGIO – KBO-PCOB Overijssel presenteert op vrijdag 23 april het webinar ‘Verbonden zijn rond zingeving’. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.