Home / / Cursus houtsnijden voor iedereen

Cursus houtsnijden voor iedereen

OMMEN – De houtsnijclub in Ommen heeft in verband met de coronamaatregelen even stil gelegen. Maar nu start de club in het najaar weer op. De richtlijnen van het RIVM worden hierbij nauwkeurig in acht genomen.

Om de andere week – op de maandagmorgen – heeft de houtsnijclub de beschikking over een ruime zaal in De Carrousel. De cursus wordt geleid door Ans Voss, bekend van haar handgesneden werken. Daarnaast bestaat de groep uit een paar ervaren leerlingen die de houtsnijkunst goed in de vingers hebben en anderen graag willen helpen. Beginners zijn dan ook meer dan welkom. Iedere deelnemer werkt aan een eigen werkstuk. Bij nieuwe cursisten wordt aangegeven hoe het gereedschap vastgehouden moet worden en hoe er een kunstwerk gemaakt kan worden. Normaal gesproken is er bij de start van een nieuw seizoen een open huis, maar vanwege corona is dat nu niet mogelijk. Toch wil de houtsnijclub geïnteresseerden de kans geven om vrijblijvend kennis te maken.

De kosten voor deelname zijn 42 euro van september t/m december 2020 en 49 euro van januari t/m april 2021, dit is inclusief koffie/thee, exclusief materialen. De groep start op 28 september, aanvang 9.30 uur in Multifunctioneel Centrum de Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 in Ommen. Meer informatie is te krijgen bij WijZ welzijn Ommen, tel. 0529-712500 (maandag-, dinsdag- en woensdagochtend), e-mail: ommen@wijz.nu of bij Ans Voss, tel.0529-435279.

Lees ook

Nieuwe stadsdichter Ommen gezocht!

OMMEN – Gedurende twee jaar was Viviane Rose de stadsdichter van Ommen. Eind mei loopt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.