Home / tweetpost / Boek van de Week: ‘Het geheim’

Boek van de Week: ‘Het geheim’

Mary Roberts is gelukkig. Eindelijk, eindelijk is ze zwanger. Thomas en zij hebben  zo vaak tevergeefs geprobeerd zwanger te worden, en nu lijkt het raak te zijn. De dokter heeft het bevestigd. Ze wil het Thomas wel dadelijk vertellen, maar dat gaat niet, hij werkt in een steenkoolmijn en zit diep onder de grond.  Het is 1975, er heerst grote werkeloosheid in Engeland, hij moet blij zijn dat hij werk heeft. Als Mary de volgende nacht rond drie uur gebeld wordt, weet ze het al. Er is iets mis bij de mijn, Thomas zal nooit meer terugkomen! Ze staat er alleen voor. Gelukkig heeft ze haar pension in Blackpool nog, financieel zal ze het wel redden.

Uitstapje
Een jaar later, in de hete zomer van 1976,  gaat een groep mensen uit de volkswijk van Manchester een dagje naar zee, naar Blackpool.  Ze hebben er een leuke, gezellige dag. Alleen is er aan het eind van de middag, kort voor ze weer naar huis gaan, een klein incident. De 18-karige Petula is ziek geworden, gelukkig zijn er de moeders Daisy en Barbara om haar te helpen. Iets verlaat vertrekt de bus,  iedereen is present, maar  wat ze niet weten is dat Manchester verder weg is dan ze ooit hadden kunnen bedenken.

Donor
Beth en Michael zitten in 2016 aan het ziekbed van hun vijfjarige zoon Jake. Hij heeft vanaf zijn geboorte een ernstige nieraandoening. Om de haverklap ligt hij in het ziekenhuis, de werking van zijn nieren gaat zienderogen achteruit. Een donornier zou een uitkomst zijn. Maar met zijn ouders heeft hij geen match en grootouders zijn er niet meer. En dat steekt. Vooral omdat de moeder van Beth nooit aan haar heeft willen vertellen wie haar vader was. Ze heeft dat geheim mee het graf in genomen. Beth en Michael zijn wanhopig. Wie zal hun zoon kunnen redden? Zullen ze ooit achter de identiteit van Beth’s vader komen? Of zijn ze afhankelijk van een toevallige match.

Vlot geschreven
Kathryn Hughes weet alle stukjes van de puzzel in deze vlot geschreven familieroman  goed te doseren, waarna alles in de laatste hoofdstukken duidelijk wordt. De hoofdpersonen worden mooi geportretteerd en ook de kleinere rollen komen tot hun recht.  Hughes schreef eerder al ‘De sleutel’, dat boek is ook in uw bibliotheek aanwezig.

Het  boek ‘Het geheim’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of  ga naar www.bibliotheeksalland.nl Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en/of  https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.