Home / / Beter een goede buur….. dan een verre vriend

Beter een goede buur….. dan een verre vriend

OMMEN – Aan de samenwerking tussen buurgemeente Hardenberg en de gemeente Ommen komt een einde. Hiertoe zijn op zorgvuldige wijze overleggen gevoerd, er is geen sprake van verstoorde verhoudingen.

In 2011 werden gemeenten geconfronteerd met nieuwe taken en richtlijnen. De overheid ‘gooide taken over de schutting’ werd wel eens gekscherend gezegd en geschreven. Deze transitie bracht voordelen maar ook nadelen. De kans bestond dat de verschillen tussen gemeenten groter werden. De gemeente Ommen vroeg zich toen al af of zij als relatief kleine gemeente de werkzaamheden wel zou aankunnen op het gebied van jeugdzorg, WMO en de participatiewet. Grote vraagstukken en die moesten worden opgepakt.

Samenwerking gezocht

Ommen is op zoek gegaan naar een partner waarmee ze samen sterk kon staan in dit proces. Ook grote zus Hardenberg ging op zoek naar een partner om gezamenlijk op te trekken. Ommen en Hardenberg vonden elkaar en voegden de ambtelijke organisatie samen waarbij werd afgesproken dat het alleen een ambtelijke fusie betrof en geen bestuurlijke. Lees verder op pagina 3..

Wethouder Ko Scheele van de gemeente Ommen

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.