Home / / Basistraining Home-Start in Dalfsen

Basistraining Home-Start in Dalfsen

DALFSEN – Al 25 jaar zet Home-Start getrainde vrijwilligers in om ouders te helpen bij de opvoeding. De begeleiding kan ingezet worden voor een aantal maanden of voor maximaal een jaar. Aan de ouders wordt niets opgelegd, maar er wordt op een ontspannen manier gekeken naar waar de behoefte ligt.

Als een soort maatje komt de vrijwilliger op bezoek om vaders en moeders een steuntje in de rug te bieden. Er wordt tijdens een kop koffie of een uitje gepraat over wat er allemaal op het pad komt van de ouders. Een vrijwilliger vertelt: “We spreken af wanneer het beide partijen uitkomt. Soms is het juist leuk om langs te komen wanneer de kinderen uit school komen, dan leer ik de kinderen ook kennen. We kunnen dan samen iets ondernemen. Op een ander moment komt ik juist wanneer de kinderen op school zijn. Dan kunnen de ouders vrijuit praten over de lastige dingen waar ze tegenaan lopen.”

Basistraining

Voordat de vrijwilliger wordt gekoppeld aan een gezin, volgt hij of zij de basistraining van Home-Start. Tijdens deze training leren de vrijwilligers elkaar onderling kennen en gaan zij aan de slag met de uitgangspunten van Home-Start. “We staan stil bij verschillende thema’s die je tegen kan komen binnen een gezin. Welke normen en waarden vind jijzelf belangrijk en kun je deze opzij zetten, mocht een gezin hier anders naar kijken? Wat kan stress met ouders doen en hoe kun je ze hierbij ondersteunen?”, vertelt coördinator Jonne de Hoop.

Een aantal vrijwilligers geeft aan dat – ook al hebben ze al meer trainingen en cursussen gevolgd – deze training zeer leerzaam en leuk is. In oktober start er weer een cursus en aanmelden is nog mogelijk. Voor meer informatie en/of aanmelding kan contact worden opgenomen met Jonne de Hoop via tel. 06-32452313. Mailen kan ook home-startdalfsen@stdekern.nl.

 

Lees ook

Beregening in allerlei soorten en maten bij HeWi Watertechniek

(Advertorial) ALMELO – De winter is voorbij, het is tijd om te genieten van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.