Home / / Anders leren omgaan met stress

Anders leren omgaan met stress

DALFSEN – Op 19 oktober start Impluz met de training ‘kennismaken met mindfulness’. De gratis kennismakingscursus heeft als doel cursisten te leren omgaan met stress en meer in het ‘hier en nu’ te leven.

De eisen die in het dagelijks leven gesteld worden, kunnen ertoe leiden dat mensen met grote snelheid leven. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Dit leidt vervolgens tot zowel lichamelijke als psychische stressreacties. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert om adequater om te gaan met bijvoorbeeld (chronische) pijn, stress en somberheid. In de training ‘kennismaken met mindfulness’ wordt geleerd anders om te gaan met gedachten en stress. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van mindfulnessoefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. De training start op 19 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in de Trefkoele+in Dalfsen. Overige data zijn: 26 oktober en 2 en 9 november.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz, 0570-604900 of info@impluz.nl. Aanmelden kan ook via de website: www.impluz.nl.

Foto: Pixabay.com

Lees ook

Vrijwilligers bieden hulp en steun in de laatste levensfase

REGIO – “Ik vind het mooi dat ik betrokken mag zijn bij cliënt en mantelzorgers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.