Home / / Aangescherpt toezicht op coronamaatregelen

Aangescherpt toezicht op coronamaatregelen

ZWOLLE – Veiligheidsregio IJsselland scherpt het toezicht op de coronamaatregelen aan. De toename in het aantal besmettingen laat zien dat er actie nodig is, landelijk, maar ook regionaal. Districtchef Ramon Arnhem van politie IJsselland: “Hoewel 95 procent van onze inwoners zich goed aan de maatregelen houdt, zien we helaas toch dat er verslapping op treedt. Dat is voor ons een reden om het toezicht aan te scherpen, naast de maatregelen die reeds getroffen zijn door het Rijk. Mijn collega’s zullen meer zichtbaar op straat aanwezig zijn en intensiever handhaven.”

“De handhaving richt zich vooral op de volgende maatregelen: niet in acht nemen van de 1,5 meter afstand, groepen groter dan vier personen en de verkoop/ het gebruik van alcohol na 20.00 uur. Bij de handhaving op straat doen wij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burger. Als maatregelen niet worden opgevolgd of nageleefd, zeker nadat men daarop is aangesproken, kunnen overtreders een bekeuring verwachten. Ons optreden richt zich dan op het doen stoppen van de overtreding en het opmaken van een bestuurlijke rapportage. Dit doen we in overleg met de veiligheidsregio.”

Lees ook

Peutergroep bij De Zaaier uitgebreid

Advertorial NIEUWLEUSEN – Met ingang van het nieuwe schooljaar is er bij de peutergroep van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.