Home / Nieuws / 57 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen bij 18-jarige man uit Ommen

57 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen bij 18-jarige man uit Ommen

OMMEN – Een 18-jarige man uit Ommen is aangehouden na de vondst van 57 kilo illegaal vuurwerk in een woning. Naast het vuurwerk werden ook balletjespistolen, een luchtdrukpistool en een busje pepperspray aangetroffen. De 18-jarige man is verhoord en op vrije voeten gesteld in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie.

“Illegaal vuurwerk is, in handen van particulieren, levensgevaarlijk en heeft vaker geleid tot ernstige brandschade en vele ongelukken met slachtoffers die ledematen zijn verloren en oog- of gehoorschade hebben opgelopen, waaronder jonge kinderen”, laat de politie weten. “Het vervoer van het vuurwerk over de weg en de opslag ervan in woningen creëert bovendien grote veiligheidsrisico’s voor anderen.

Lees ook

Het Boek van de Week

‘Het geheim van het Nachtegaalbos’ van Lucy Strange Soms kom je een boek tegen waarvan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.