Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Uit de collectie van Hans Beijer een foto van een zangclubje van de Nederlandse vereniging van Huisvrouwen. De datum is onbekend. De volgende namen zijn bij ons bekend: Staand v.l.n.r.: mevr. Mantingh; onbekend; Mien Beijer en mevr. Wessel. Op de hurken v.l.n.r.: mevr. Siero; onbekend en Anna Kerkdijk. De foto is toegankelijk via de url “qr.oudommen.nl/huisvrouwen”. Wie helpt ons aan de (meisjes-)namen van mevr. Mantingh; Wessel; Siero en de twee onbekende personen?

Met dank aan Klaasje Lammerink; Geertje Horsman; Dieks Horsman en G. Bremmer – de Lange voor de informatie over het vorig zoekplaatje (IZ0002, week 38, muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen uit ca. 1946), samengevat: Bovenste rij v.l.n.r.: Jan Marsman (Varsen); Frits Kamphuis (Varsen); dirigent H. Brouwer (Hattem); Hendrik Jan Grootens (Varsen); Hendrik Horsman (Hardenbergerweg); jongen Jan Timmerman (Hamsgoren) en Jan Lammerink (locatie nieuwe gemeentehuis). Middelste rij v.l.n.r.: Harm Jan Bremmer (Emsland U26); Albert Wittenberg; Hendrik Jan Bremmer (Emsland U26) en Gerrit Ronhaar (Hammerweg). Onderste rij v.l.n.r.: Derk Horsman (Varsenerstraat); Herman Horsman (Hardenbergerweg?) en onbekend. Van Dieks Horsman kregen we nog meer namen van personen op deze foto buiten het blauwe kader (zie url “qr.oudommen.nl/soli-deo-gloria”).

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer GW0038, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: C-Studio Ommen, interieurstyling: Ieder persoon, elke woonwens en elk budget is uniek.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.