Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

Drie negatieven in een envelopje met de aantekening ‘Weg Staatsbos Junne’ en als datum ’16-11-61′. De foto’s van Herman Wigbels hebben betrekking op nieuwsartikelen. Wie kan ons helpen aan meer informatie over deze gebeurtenis en/of de personen die op het zoekplaatje (of op de andere twee foto’s) staan? De drie foto’s zijn toegankelijk via de url ‘qr.oudommen.nl/weg-junne-1961’. Het zal er wel niets mee te maken hebben, maar 1961 was ook het jaar dat baron Bentinck is overleden die eerder eigenaar was van het landgoed.

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 70 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Rineke Broekhof voor de informatie over zoekplaatje haw_62765 (week 36, modeshow bij Kleinmeulman Mode in Lemelerveld in september 1970): “Ik herken één persoon uit het publiek, namelijk de mevrouw met de schittering in haar bril, die om de mensen op de eerste rij heenkijkt (nummer 15). Dat is Zuster Gemma Galgani: destijds hoofd van de kleuterschool. Ze behoorde tot de zusters uit het klooster aan de Schoolstraat. Waarschijnlijk is dit een van haar leerlingen. Ik werkte toen ook op de kleuterschool, maar herken de mannequin niet. Nummer 11 is mevrouw van Zijl.” Dit zoekplaatje is voor evt. aanvullende informatie toegankelijk via de url ‘qr.oudommen.nl/kleinmeulman-mode’.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer dsc_70040, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autobedrijf Bouwman, een vertrouwd adres waar uw Citroën & Peugeot in optimale conditie wordt gehouden.

Lees ook

De Carrousel heeft nieuw seizoensprogramma, in de hoop op betere tijden

OMMEN – Theater De Carrousel in Ommen waagt het erop: het theater heeft een nieuw …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.