Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Van Gezinus Grissen kregen we o.a. deze foto van muziekvereniging Soli Deo Gloria Ommen uit ca. 1946. De foto is afkomstig uit een fotoboek van zijn schoonouders Hendrik Jan Bremmer x Klaasje Bouma. Op de foto in het midden (zie onderaan de gehele foto) staat zijn schoonvader. Verder staan op de foto, links buiten het blauwe kader, Marinus Woertink en Gerrit Hendrik Woertink. Wie helpt ons aan meer namen?

Met dank aan Dieks Horsman en Gerrit Kleinjan voor de informatie over het vorig zoekplaatje (IH0034, week 35, groepsfoto van huwelijksjubileum in Besthmen bij Ommen). Dieks: “Deze foto is hoogstwaarschijnlijk genomen bij de familie Jan Kleinjan / Martha Dunnewind, het rietdekkersgezin die tot 1902 in Arrien op de ‘erve Bisschop’ woonden en toen kwamen wonen in Besthmen, (nu Bergpad 15, witte boerderij). Drie zonen Kleinjan werden allemaal rietdekker. Het is nu nog steeds een bekend bedrijf in Ommen. Van Pesch had een heel bijzondere band met de Kleinjans. Het bruidspaar op de foto is denk ik een dochter van Kleinjan, getrouwd met … ? Zieleman uit Dalfsen, waar ze toen gingen wonen. Toen een kleinzoon Gerard Kleinjan uit Den Ham in 1955 trouwde met Aaltje Horsman uit Dalmsholte (mijn jongste zus) was de heer van Pesch getuige op het stadhuis in Ommen.” De door Dieks aangedragen link naar de familie Kleinjan heeft Gerrit Kleinjan kans gezien de meeste namen (ca. 30 stuks) van de personen op de betreffende foto te achterhalen. Voorkomende familienamen (naast Kleinjan) zijn: Zielman; Dunnewind; Brouwer; Goutbeek; Bakhuis; Keizer; Melenboer; Uulders; Ophof; Makkinga en Blikman. De collectie ‘Familie van Pesch’, waaronder deze foto (in album ‘Serie foto’s ca 1931’), is toegankelijk via url ‘qr.oudommen.nl/familie-van-pesch/’.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer IZ0002, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Taxi Steen, een familiebedrijf dat kwaliteit en persoonlijke benadering van de passagier hoog in het vaandel heeft staan.

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.