Home / / VOV stelt vragen over aanbestedingsbeleid gemeente

VOV stelt vragen over aanbestedingsbeleid gemeente

OMMEN – Op 24 september stelde de VOV het college van B&W schriftelijke vragen over het aanbestedingsbeleid en de voorselectie aanbesteding Vlierlanden fase 2.

De partij refereert hierbij aan de eerdere vragen van 7 september over de ‘niet openbare aanbesteding aannemersselectie’. De partij vroeg om de criteria ‘bouwteamgeschiktheid’, waarmee een redelijke kans bestaat dat Ommer ondernemers in de selectiefase worden uitgesloten, te schrappen. De VOV vindt dat – omdat het college hier niet toe bereid was – de gevolgen nu zichtbaar zijn. De partij zegt namelijk informeel kennis te hebben genomen van de uitslag, waarbij vijf aannemers, niet afkomstig uit Ommen, zijn geselecteerd om te mogen inschrijven. Volgens de fractie van de VOV is het, met name in de tijd van COVID-19, van belang dat er bij aanbestedingstrajecten kansen liggen voor lokale ondernemers.

Ook verwijst de Volkspartij Ommen Vooruit naar een onderzoek van de rekenkamercommissie in 2015, in opdracht van de gemeenteraad over het aanbestedingsbeleid van de gemeente Ommen. “De belangrijkste aanbevelingen uit het rapport zijn door de gemeenteraad overgenomen en hiermee zijn heldere kaders voor de uitvoer van het beleid door het college meegegeven”, aldus de VOV.

De VOV vraagt nu in hoeverre het college het rapport van de rekenkamer en het besluit van de gemeenteraad (7 januari 2016) bij deze selectiefase heeft meegenomen. Ook wil de partij weten op welke manier Ommer ondernemers een kans hebben gekregen en of er rekening is gehouden met Social Return On Investment en het stimuleren van de lokale economie. Voorts wil de partij weten op welke wijze het college er zorg voor draagt dat het besluit (7 januari) bij de volgende aanbestedingen wordt meegenomen en wanneer de gemeenteraad geïnformeerd wordt over het tot nu toe gevoerde beleid.

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.