Home / tweetpost / Voetbalclubs kunnen zich volledig richten op competitie  

Voetbalclubs kunnen zich volledig richten op competitie  

OMMEN – Op zaterdag 19 en zondag 20 september staan voor de gemeentelijke voetbalclubs de eerste wedstrijden van de reguliere competitie op het programma. De clubs speelden afgelopen zaterdag en zondag de derde en laatste ronde van de bekercompetitie. Omdat alleen de poulewinnaars gaan door naar de volgende ronde, is OZC, OVC ’21, sportclub Lemele en v.v. Vilsteren de bekerstrijd een gepasseerd station.

OZC
OZC wist zich al voor de uitwedstrijd tegen het Zwolse Dieze West kansloos voor plaatsing naar de knock-out fase. De thuisclub had aan een remise genoeg, maar nam het zekere voor het onzekere en wees op ’t Hoge Holt de bezoekers uit Ommen met 4-3 terug. De andere twee deelnemers, Zwolseche Boys en Hellendoorn kwamen er op het Jo van Marle-sportpark in Zwolle Zuid niet uit (1-1). En zo stak vierdeklasser Dieze West drie opponenten die een klasse hoger uitkomen de loef af.

Eindstand poule 245: Dieze West 3-9, Hellendoorn 3-4, Zwolsche Boys 3-2 en OZC 3-1.

Zaterdag reist OZC af naar Beilen. Op sportpark Noord-West is Fit Boys om 14.30 uur de te kloppen ploeg.

SC Lemele
Sportclub Lemele had na twee overwinningen genoeg aan een gelijkspel tegen Oene om door te gaan naar de volgende ronde. Dat feest ging ondanks de gunstige uitgangspositie niet door. Op Zandeinde gingen de bezoekers uit de Veluwe en er met de winst en tot overmaat van ramp het startbewijs voor de volgende ronde vandoor (1-2). In de bij voorbaat kansloze strijd tussen Voorwaarts V en CSV ’28 werd niet gescoord.

Eindstand poule 686: Oene 3-7, Lemele 3-6, Voorwaarts 3-2 en CSV ’28 3-1.

Sportclub Lemele opent zaterdag het seizoen 2020-2021 op sportpark De Bijenkorf in Hengelo. Om 15.15 uur staat de equipe van trainer Mats Timmerman tegenover Tubantia.

OVC’21
Op sportpark Westbroek stonden twee uitgeschakelde ploegen tegenover elkaar. OVC ’21 werd de morele verliezer. Het bezoekende ’t Harde won met 2-4. Hatto Heim was na twee wedstrijden al zeker van plaatsing. Onder het mom ‘adel verplicht’ werd in Dedemsvaart toch gas gegeven. Thuisclub SCD ’83 kreeg met 0-2 klop.

In poule 256 is op een ronde voor het eind de winnaar al bekend. Hatto Heim scalpeerde na OVC ’21 (1-3) ook ’t Harde (2-0). OVC ’21 hield in Dedemsvaart SCD ’83 in toom (2-2). Eindstand: Hatto Heim 3-9, ’t Harde 3-4, SCD ’83 3-2 en OVC ’21 3-1.

OVC ’21 begint zaterdag de reguliere competitie met een thuiswedstrijd. SVV ’56 uit Sibculo is de tegenstander. Het eerste fluitsignaal klinkt om half drie.

Vilsteren
In poule 304 is Raalte favoriet, nadat het een week eerder baas bleef over USV (2-0). Dat was de tweede zege op rij voor de ploeg van trainer Hendri Zwinselman. Vilsteren kwam niet voorbij Balkbrug (1-1) en was na twee duels uitgeschakeld. Op de Molenesch was het voor de ploeg van Dik Runherd natuurlijk wel zaak om goed voor de dag te komen in deze generale repetitie. En of dat een beetje lukte, goeiemorgen! Vilsteren leverde een daverende stunt door Raalte met 3-0 terug te wijzen. Door de nederlaag zag Raalte het zo goed als zekere ticket voor de knock-out fase in rook opgaan. USV namelijk was op sportcomplex De Balk veel te sterk voor thuisclub Balkbrug (0-5).

Eindstand poule 304: USV 3-6 (10-2), Raalte 3-6 (9-3), Vilsteren 3-4 en Balkbrug 3-1.

Vilsteren opent het seizoen met een thuiswedstrijd. Epse komt op bezoek. Op de Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Lees ook

Canon van de Ommer: Hendrik Luttekes

Dit is aflevering 12 van de reeks Canon van de Ommer, waarin Ommer en Ommenaren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.