Home / / Samenvattingen: SV Dalfsen wint eerste bekerduel, SV Nieuwleusen onderuit

Samenvattingen: SV Dalfsen wint eerste bekerduel, SV Nieuwleusen onderuit

ASC’62 verliest eerste bekerwedstrijd

ASC’62 speelde thuis tegen FC Suryoye uit Enschede en verloor met 1-2. Het werd op sportpark Gerner een boeiend voetbalgevecht met vooral in het eerste gedeelte een beter spelende tegenstander. Met goed en snel aanvallend voetbal had de Dalfser verdediging het af en toe knap lastig. Na een half uur kwamen de bezoekers dan ook terecht op een 0-1 voorsprong. Na een vloeiende aanval op rechts kon de geheel vrijstaande Jacob Said vrij intikken. ASC had in deze fase van de wedstrijd moeite om het spel te maken. Ruststand 0-1. Na de hervatting een beter spelend team van Piet de Jong. Toch keek het na tien tegen een 0-2 achterstand aan. ASC verloor een duel op het middenveld, het centrum lag open, er volgde een steekbal op Said en met een fraai lobje verschalkte hij doelman Mark Onderdijk (0-2). Met nog dertig minuten op klok ging de keeper van de bezoekers in de fout. Eerst een slaande beweging richting Matthijs van Gelder ( gele kaart), maar de speler bleef ‘mekkeren’ en sprak zeer onvriendelijk taal richting de scheidsrechter. Hij kon vertrekken. In het resterende deel, in overtal, kreeg ASC’62 meer grip op het speld. Vijf minuten voor tijd beleefde de ingevallen Tom Pierik een droom debuut. Aangespeeld door eveneens jongeling Bart Mulder schoot hij de bal vanaf circa twintig meter knap in de lange hoek. Jammer dat ASC’62 de laatste dertig minuten niet meer moed toonde, een gelijk spel had er zeker ingezeten. De ploeg bleef achterin met drie/vier man op één rij spelen om één aanvaller in toom te houden. Eindstand 1-2. Een leerzame wedstrijd, waar de technische staf zeker verder mee kan. Zaterdag speelt ASC’62 om 17.00 uur de tweede bekerwedstrijd uit in en tegen Doetinchem.

S.V. Dalfsen wint eerste bekerduel van BWO

Het voor Dalfsen onbekende BWO was afgelopen zondagmiddag de tegenstander in Hengelo. BWO staat voor Blauw Wit Oost en komt uit in de tweede klasse J. Om exact 14.00 uur werd er afgetrapt op Sportcomplex De Noork en drie minuten later lag de bal al achter de Hengelose doelman. Joren Rietman was verantwoordelijk voor deze snelle goal maar hierna zakte Dalfsen terug in spelniveau. BWO maakte hier gebruik van en scoorde binnen het half uur de gelijkmaker. Niet veel later kwam BWO zelfs op voorsprong, dit keer uit een penalty. Dalfsen wist voor de rust nog gelijk te maken, Erik Koedijk was de doelpuntenmaker. De overigens zeer sportieve wedstrijd werd na de hervatting voortgezet met een aantal wissels aan Dalfser zijde. Dit leidde tot meer balbezit en dreiging voor het doel van de blauw-witters. Het was Ruben Middelveen die in de 73e minuut de 2-3 voor Dalfsen scoorde en deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Zaterdag speelt Dalfsen haar tweede wedstrijd in het bekertoernooi. Tegenstander is SVI uit Zwolle, de wedstrijd op Sportpark Gerner wordt op zaterdag 5 september gespeeld om 17.00 uur.

S.V. Nieuwleusen verliest bekerwedstrijd van Swift’64

S.V. Nieuwleusen bekerde de eerste wedstrijd thuis tegen Swift’64 uit Swifterbant en verloor met 1-2. In de 37e minuut kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong, dit was tevens de ruststand. Vijf minuten na de hervatting bracht Tomas Koobs de stand weer op gelijke hoogte. Door een uitval kwam Swift in de 71e minuut weer op voorsprong. In het laatste kwartier probeerde de thuisclub nog wel wat te forceren maar het bleef bij 1-2. Zaterdag speelt S.V. Nieuwleusen om 14.30 uur de bekerwedstrijd in en tegen ’s-Heerenbroek.

USV wint met 5-0 van Vilsteren

De ervaren coach Dik Runherd had de geel/zwarte Vilsteren-bus een klein uurtje uitstekend geparkeerd op de eigen 16-meter. Om precies te zijn tussen minuut 20 en 70 van het bekerduel op sportpark Hulsterlanden. Toen de parkeertijd inging stond het al wel 2-0 voor USV. Vooral dankzij Roy Kuiers. In de 11e minuut zette de linkspoot goed door en stelde Leon Kooiker in staat om de openingstreffer te maken. Even later deed hij het helemaal zelf met een geweldige inslag via onderkant lat. De boomlange doelman Nick Hendriks hoorde de raket slechts langskomen. Daarna had USV steeds de bal maar het te lage tempo gaf de gasten steeds kans om de gaten dichten. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. USV grossierde in corners, kansen en mogelijkheden, maar niet in goals. Pas in de 71e minuut was het weer raak. De corner van Sander Schaeffer landde op het hoofd van Niek Ekkelenkamp (3-0). Toen ging het even snel. Eerst goed werk van Max Schaeffer en een knappe afronding van Frank Kuiper (4-0). Direct daarna vond Frank Kuiper met een vrije trap Leon Kooiker bij de eerste paal (5-0). USV had toen nog tien minuten om de score verder op te voeren. Maar het compact spelende Vilsteren wist verdere schade te voorkomen. Zondag vervolgt USV het bekertoernooi in en tegen Raalte. Dat is de koploper in de bekerpoule na de 0-7 winst in Balkbrug. Aanvang 14.00 uur aan de Jan van Arkelstraat in Balkbrug.

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

 

Lees ook

Dauwtrappen in het Vechtdal

REGIO – Op Hemelvaartsdag is het traditie om voor dag en dauw op te staan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.