Home / / Voetbal Dalfsen
.

Voetbal Dalfsen

ASC’62 uit de beker

ASC’62 speelde thuis haar derde bekerwedstrijd tegen eerste klasser Dos’37 uit Vriezenveen en verloor met 1-2. Met twee kleine nederlagen en een gelijk spel zijn de Dalfsenaren uitgebekerd.
In vooral de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd met twee hele goede mogelijkheden vlak voor rust. Na de hervatting kwamen de bezoekers beter in hun spel. Maar na opnieuw geklungel in de achterhoede kwam Dos’37 in de 65-e minuut gemakkelijk op voorsprong door Menno Kamphuis. Zeven minuten erna was het opnieuw raak. Tom Smoes scoorde (0-2). Vier minuten voor tijd scoorde Chiel Pasman de 1-2 eindstand. Hij werd weggestuurd door Zielman. In eerste instantie lukte het niet maar in de rebound was het wel raak. Zaterdag begint ASC’62 de competitie met een thuiswedstrijd tegen PH Almelo. Aanvang 14.30 uur.

Dalfser voetbalderby eindigt onbeslist

In het kader van de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen oefenden SV Dalfsen en ASC’62 afgelopen week op Sportpark Gerner. Beide teams misten nogal wat basisspelers zodat de jeugd volop kansen kreeg. Het talrijk aanwezige publiek kreeg een wedstrijd te zien met veel passie en strijd. De beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en over en weer ontstonden kansjes, ASC’62 was hierbij het dichtst bij een doelpunt met een schot op de paal van Niloy Haroun. Na de hervatting kabbelde de tweestrijd rustig door totdat ASC’62 in de 72-e minuut de score opende. Chiel Pasman en Joren Drost combineerden eenvoudig door het centrum van Dalfsen heen en de verdediging van Dalfsen vergat door een misverstand in te grijpen zodat Pasman uiteindelijk eenvoudig kon scoren. Er volgden drie wissels bij Dalfsen en de druk op het doel van Thom Scherpenkate werd opgevoerd. In de 72e minuut leidde dit tot een doelpunt nadat de ingevallen Sam van den Anker dwars door het centrum soleerde en beheerst afrondde. De druk werd door Dalfsen nog eens opgevoerd en diverse kansen dienden zich in de slotfase aan. Er werd niet meer gescoord zodat beide ploegen zich tevreden moesten stellen met een punt.

S.V. Dalfsen verder in het bekertoernooi

Dalfsen speelde haar derde en laatste wedstrijd in de mini bekercompetitie. Na de 3-2 overwinning op BWO uit Hengelo en het 1-1 gelijkspel tegen SVI uit Zwolle trad het team van trainer Jacob Grooten aan tegen zaterdag 2e klasser Enter Vooruit. Op het kunstgras van Enter startte Dalfsen zonder haar vaste doelman Mark Knol die vervangen werd door reservedoelman Bjorn de Graaff. Dalfsen begon aanvallend en maakte het Enter lastig in de opbouw, ook Enter speelde aanvallend wat een aantrekkelijke wedstrijd opleverde met kansen over en weer. Dalfsen was het dichtst bij een doelpunt met een kopbal op de paal. Ondanks de kansen werd er voor rust niet gescoord en pakte Dalfsen de draad na de pauze weer op. Enter werd verder onder druk gezet maar werd toch een paar keer gevaarlijk uit een counter. Het was Dalfsen dat uit een vrije trap wist te scoren. Joren Rietman wist de inlopende Stefan Jansen of Lorkeers te bereiken die keurig binnen knikte bij de tweede paal. Dalfsen speelde daarna de wedstrijd beheerst uit en plaatste zich voor de volgende ronde in het bekertoernooi. Zondag speelt Dalfsen haar eerste competitiewedstrijd uit tegen Columbia in Deventer, aanvang 14.00 uur.

S.V. Nieuwleusen wint en verliest een oefenwedstrijd.

Afgelopen week speelde S.V. Nieuwleusen een oefenwedstrijd thuis tegen 3e klasser HTC. De thuisclub legde een prima partij op de mat en won met 5-1. In de 1e helft scoorden Bas Evenboer(2x) en Stijn Hoekstra. Vlak na de hervatting scoorde HTC maar daarna pakte Nieuwleusen de draad weer op. Uit de vele mooie aanvallen werd gescoord door Bas Evenboer en Marc Hoogenkamp. Afgelopen zaterdag speelde Nieuwleusen in Leek (Groningen) een oefenwedstrijd tegen VEV’67. Deze ploeg deed vorige jaar mee om de bovenste plekken in de 2e klasse. Nieuwleusen bood goed tegenstand, kreeg een paar kansen maar VEV kwam na een half uur op een 1-0 voorsprong. Vlak na de hervatting kopte S.V. Nieuwleusen uit een corner de bal op de paal. De thuisclub wist uit een corner wel te scoren: 2-0. Nieuwleusen wist de kansen niet te verzilveren. De thuisclub deed dat wel en een kwartier voor tijd werd de eindstand op 3-0 gebracht. Zaterdag om 14.30 uur start Nieuwleusen de competitie met de derby thuis tegen Avereest. Nieuwleusen JO19-1 maakt om 11.45 uur thuis tegen Berkum haar debuut in de 4e divisie. De wedstrijd wordt op het hoofdveld gespeeld.

Wonderlijke bekerontknoping USV

Op bezoek bij Balkbrug, met de klok op 70 en een stand van 0-3, kwam tijdens een blessurebehandeling een oplettende USV-supporter ineens met het nieuws dat Raalte op achterstand stond bij Vilsteren. Smartphones kwamen uit de zak. Voetbalapps werden druk bekeken. Conclusie: USV had nog een paar doelpunten nodig. Direct bij de spelhervatting zette Stan Scholten zijn voet succesvol tegen de bal: 0-4. In blessuretijd scoorde Stefan Boers ook nog de 0-5. Dat was genoeg. USV bekert verder op doelsaldo. Na de nederlaag van vorige week in Raalte had helemaal niemand rekening gehouden met dit scenario. Op het zonnige sportpark De Balk had USV voortdurend balbezit, maar het ging voor rust allemaal veel te stroperig. Alleen Dennis van der Veen vond een gaatje. En dat ook nog via een been van een Balkbrug verdediger. Dankzij de goed keepende Sven Emmink en spelmaker Nick Jansen hield Balkbrug verder stand. Na de hervatting werd dat snel anders. USV schakelde een versnelling hoger. Vooral door de turbo van de ingevallen Stefan Boers kwam de thuisploeg steeds vaker in de problemen. Daardoor liep de teller op het scorebord alsnog op naar een handvol treffers. Balkbrug- USV 0-5 (0-1): 21. Dennis van der Veen 0-1, 49. Max Schaeffer 0-2, 59. Roy Kuiers 0-3, 72. Stan Scholten 0-4, 90. Stefan Boers 0-5. USV bekert onverwacht verder. Met dank aan Vilsteren. Een opsteker na een wisselvallige voorbereiding. Zondag begint de competitie. Dan gaat USV op bezoek bij Olyphia. Aftrap om 14.00 uur op sportpark Spokedam in Noordwolde.

Lees ook

Geen bijval voor ‘ondoordacht’ voorstel van Gemeentebelangen om winkeliers te helpen

DALFSEN – Het lijkt een sympathiek idee: geef winkeliers en horecaondernemers indirecte een financiële tegemoetkoming …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.