Home / / Terugblik CoronaMelder in Overijssel

Terugblik CoronaMelder in Overijssel

REGIO – De eerste periode van de CoronaMelder praktijktest in Overijssel is achter de rug. Veel inwoners en bezoekers van Overijssel hebben gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan de praktijktest. Mensen die hulp nodig hadden bij het downloaden van de app, belden hiervoor de helpdesk CoronaMelder.

Tot en met begin vorige week is de app meer dan een miljoen keer gedownload (1.000.848). De helpdesk ontving veel vragen over telefoons waarop de app werkt. CoronaMelder is geschikt voor iPhones met iOS 13.5 en Android-telefoons met versie 6 of nieuwer.

Wie CoronaMelder in Overijssel heeft geïnstalleerd, helpt te testen hoe de app werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD’en. Bij GGD Twente en GGD IJsselland zijn veel positieve reacties binnengekomen over de deelname aan de praktijktest. Onder andere van scholen, gemeentes en grote werkgevers, die inwoners van Twente en IJsselland vragen de app te downloaden. Na het downloaden dienen er een paar stappen gevolgd te worden en er moet voor gezorgd worden dat bluetooth aan staat. Er komt een melding binnen wanneer men voor langere tijd in de buurt is geweest van een appgebruiker, die corona blijkt te hebben. In deze melding staat ook wat vervolgstappen zijn. Hoe meer mensen de app downloaden, hoe groter het bereik en des te sneller het virus ingeperkt kan worden.”

Zie www.coronamelder.nl

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.