Home / / TCO maakt tennissen voor kinderen nog aantrekkelijker

TCO maakt tennissen voor kinderen nog aantrekkelijker

OMMEN – De inkt onder het ‘Samen fitter verder akkoord’ tussen de gemeente Ommen en 28 instanties en sport- en bewegingsaanbieders is nog maar nauwelijks opgedroogd of tennisclub TCO komt al met een concreet plan om kinderen tot meer sporten te verleiden.

“We hebben afgelopen maanden veel nieuwe zomerleden mogen verwelkomen”, zegt Bram Hoving van TCO. “Mede door het coronavirus die vele sporten onmogelijk maakte, hebben we tientallen nieuwe tennissers mogen begroeten op ons park. Nu dit speciale lidmaatschap ten einde loopt, zien we dat een aantal leden hun tijdelijk abonnement omzetten in een vast lidmaatschap. Die zijn inmiddels verslingerd geraakt aan tennis. Daar zijn we erg blij mee, want tennis houdt mensen fit en gezond. Je bent lekker in beweging in de buitenlucht en het is daarnaast ook nog eens gezellig. Plus dat we ons hebben gecommitteerd aan het sportakkoord. We willen meer mensen in beweging krijgen en dit levert nu al resultaat op.”

Speciaal jeugdabonnement

Om blijvend impulsen te geven aan de Ommer bevolking is een nieuwe aanbieding inmiddels onder de leden uitgerold. Het betreft een speciaal jeugdabonnement om tennissen voor kinderen aantrekkelijker te maken. “Nu is het zo dat als je kind gaat tennissen, hij of zij lid wordt van de tennisclub en als ouder betaal je daarvoor contributie. Wil je kind op les dan komt er een rekening van de tennisschool in de bus. Als er de wens is om competitie te gaan spelen komt er ook nog inschrijfgeld aan de KNLTB om de hoek kijken. Dit is natuurlijk onoverzichtelijk en ouders weten niet goed hoeveel het kost om hun kroost te laten tennissen. Dat moest anders en beter”, aldus Bram.

TCO heeft nu een alles-in-1-pakket samengesteld om zo kinderen te stimuleren om (meer) te gaan tennissen. De kosten zijn overzichtelijk en beheersbaar. De techniek is spelenderwijs in 32 lessen per jaar te leren. Deelnemers spelen als zij dat willen, competitie. Verder zijn deelname aan jeugdactiviteiten en clubkampioenschappen gratis. Met dit pakket wil de club kinderen motiveren vaker te komen tennissen en een basis te leggen voor een gezonde levensstijl.

Voor alle details over dit abonnement

www.tennisclubommen.nl

Lees ook

Stichting ’t Lemels Arfgoed herdenkt de bevrijding

LEMELE – Op 10 april 1945 werden Lemele, Archem en Dalmsholte bevrijd door een eenheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.